Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Winnershow 24/25 november 2012

Winnershow 24/25 november 2012

Afgelopen weekend waren we op de Winnershow in Amsterdam geweest. Voor mij een gigantisch druk weekend! Vrijdag gewoon gewerkt, snel naar huis en Akon showklaar gemaakt. Zaterdag vroeg mijn bed uit en naar de show met Akon. We waren snel aan de beurt en Akon kreeg 1 uitmuntend in de jeugdklas, kreeg de titel Jeugd Winner 2012 en omdat hij zijn laatste jeugd CAC behaald heeft is hij ook Nederlands Jeugd kampioen geworden!! Daarna werd hij reserve beste reu en kreeg het reserve CAC. Super trots op de kleine man!

Na een lange dag richting Lelystad gereden want mijn vriendin Elvira wilde graag zondag mee en ze zou mij helpen om de 3 herders (Cortez, Gigi en Sia) showklaar te maken zaterdag avond. Zo gezegt zo gedaan, met z’n tweeën snel de honden gewassen en geföhnt en omdat kleine Neo ook mee ging voor de socialisatie ging hij ook maar het bad in ;-).
Laat dat we klaar waren, snel gaan douchen en slapen en toen ging de wekker weer…

Weer op tijd waren we in de Rai en ik zat al een beetje in de stress want de Zwitserse Witte Herders en de Duitse langharen zouden erg dicht op elkaar zitten qua keuring. In totaal waren er 32 witten en 35 honden vóór Sia. Dus beide keurmeesters moeten even snel keuren en dan zou het net kunnen. Gelukkig keurde de ZWH keurmeester nét iets sneller dan de DH langhaar keurmeester en het ging ook allemaal net.
Cortez was als eerste aan de beurt en kwam uit in de kampioensklas, hij was niet in zijn mood. Hij was al die hele week weg van huis omdat Kyna loops is (en de andere twee dames er tegen aan hikken) en dan komt hij zaterdag avond thuis en ruikt hij een hoog loopse teef. Dus meneer had er niet veel zin in en keek lang niet zo mooi attent als normaal. Hij werd toch nog derde geplaatst met een uitmuntend. Daarna kwam Gigi, zij stond alleen in de tussenklas en werd dus eerste geplaatst mét een uitmuntend. Dus Gigi moest terug komen voor beste teef en jammer genoeg had de keurmeester een andere voorkeur. Dus snel de ring uit met Gigi, Sia uit de bench pakken en naar de Duitse Herder ring rennen. Gelukkig, ze waren net bezig met de puppy reu. Pfjoeh… Na twee andere reuen ging Sia de ring in en de keurmeester vond haar een prachtig dier en ik had haar top getraind en geshowt, maar omdat ze nog wat ”jeugd foutjes” had kreeg ze een zeer goed, maar als ze straks volwassen zou zijn zou het een super, mooie hond zijn.
Opzich wel jammer, had graag de jeugd winster 2012 titel gewild, maar goed, keuze van de keurmeester en we gaan gewoon weer naar de volgende show :-). Sia deed het trouwens echt geweldig in de ring en stond als een huis, dat is ook echt iets om trots op te zijn. 🙂

Reacties zijn gesloten.