Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 7

Week 7

Door de drukte en ”korte” dagen vliegen de weken om en vandaar deze verlate update even 2 weken in één update: week 6 en 7.

Onze honden en de pups vinden het nieuwe huis en dan met name de nieuwe tuin helemaal fantastisch. Wat best opmerkend was dat de pups best wel ver weg durfden te gaan en als ze eenmaal ver weg waren verwijderd dan sloeg de paniek ook niet toe dat ze ineens helemaal alleen zijn. En als ik ze roep: puppy prrrr dan komen ze overal en nergens vandaan en rennen heel enthousiast naar mij toe. Spelen met de andere honden uit de roedel vinden de pups erg leuk. Lola brengt ze al wat manieren op spelenderwijs bij en hebben respect voor haar. Met Kita kan je lekker achter haar aan hollen en Denver gaat op de grond liggen, maakt zich klein en kan zo lekker met de puppy’s keten. Furby is vaak de klos omdat ze zo klein en pluizig is en niks tegen ze doet, dus Fur gaat het beetje uit de weg en zoekt het hoger op en Mama Neene is allang blij dat de kleintjes zo afgeleid zijn dat ze niet bij haar continue willen drinken ;). Eens per dag laat ze het eventjes toe om de druk van de ketel af te halen maar daarna vindt ze het echt wel weer best. Wel let Neene nog erg goed op wat haar kleintjes doen en wat er allemaal gebeurt.

De pups eten nu erg goed hun Energique puppyvlees op, ze eten het inmiddels gewoon rauw. Omdat Neene natuurlijk het niet meer wilde hebben om ze te voeden moesten reutje rood en teefje geel er nu echt aan geloven dat ze ook mee moeten eten met het vlees ;). 

Neene en de pups zijn met 6 weken ontwormd met Milbemax tabletten. De pups zijn nu groot genoeg voor tabletjes. En met 6 weken en 2 dagen kwam de chipper van de Raad van Beheer aan huis. Alle pups zijn geïdentificeerd d.m.v. een chip en er is DNA afgenomen voor de ouderschapscontrole, of Tiyo en Neene echt de ouders zijn van de pups. In de avond zijn de pups naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting en gezondheidscheck. Alle pups zijn nagekeken en gezond bevonden. De pups moeten eerst gechipt zijn voordat ze een enting en hun Europees dierenpaspoort krijgen. 

De eerder opgegeven stamboomnamen zijn nu ook aan de pups gekoppeld:

Reu rood: Flashing Jewel Radar Love 
Reu blauw: Flashing Jewel Romance In The Dark                           
Reu grijs: Flashing Jewel Rock N Roll
Teef paars: Flashing Jewel Remember The Name
Teef geel: Flashing Jewel Rockaway The Days
Teef groen: Flashing Jewel Right Kind Of Love
Teef roze: Flashing Jewel Reign Of Love
Teef Lila: Flashing Jewel Rumour Has It

De gewichten van de pups zijn erg dicht bij elkaar, allemaal rond de 5kg behalve reu grijs, das onze grote ”vreetzakje” en hij weegt 6 kg 🙂