Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 6

Week 6

Week 5 en 6 even samen updaten in één. De pups groeien als kool. Ook hebben ze begin van week 5 hun tweede ontworming gehad van Drontal pup. Ook Emily kreeg tabletjes als preventieve ontworming. 

Ze hebben een wc in de ren van kunstgras, normaal hebben we kattenkorrels van papier maar daar graven ze veel in (= hele huis onder de korrels) of eten het weer op… Puppy pads gebruikten we ook eerder veel en dat ging in de jongere fase nog best goed maar zoals de fase van deze 5 a 6 weken trekken ze dat helemaal uit elkaar met gevolgd overal stukjes pads en de ”WC” is onbruikbaar. 
Maar nu met dat kunstgras, dat gaat wel heel erg goed eigenlijk! 
Eerst een wat kleinere, daarna een grotere WC gefabriceerd voor ze en ze ook heel veel naar buiten doen. Zodra ze echt wakker worden hup gelijk naar buiten! De meesten rennen dan toch gelijk door naar het gras om direct erop te plassen, een paar redden het dan net niet en doen het op het terras. Maar dat was maar voor even want na een paar dagen had iedereen het door om het buiten op het gras te doen. 

Brokjes (Purina Pro Plan medium puppy lam) zoeken in het gras is ook erg leuk! Zo konden ze alvast mooi wennen van overgang van vlees naar brok en hadden ze ook nog eens een leuke uitdaging. Mama Emily hielp eerst beetje mee maar algauw hadden ze het al heel snel door wat de bedoeling was.

Omdat we nog bezig zijn met de verbouwing liggen hier en daar in de tuin nog stukken afdekzeil en houten balken enz. Dat vinden de pups toch wel heel erg leuk om erover heen te klauteren. Niks is ze te gek of spannend, ze rennen en springen overal op en omheen en onderdoor, allemaal leuke uitdagingen. 
Maar ze hebben nog niet een extreem lange energieduur, dus zodra de eersten al op het Kuranda hondenbed kruipen om te gaan slapen doe ik ze snel weer naar binnen zodat ze lekker warm in de ren kunnen gaan slapen.

Emily houdt haar pups goed in de gaten, zo af en toe mogen ze een slokje melk bij haar halen, maar zodra ze te hard eraan trekken of opdringerig worden krijgen ze toch even een nette grauw en correctie dat Em er niet helemaal meer van gediend is ;).

De puppy’s zijn ook gechipt en hebben DNA afname ondergaan door de Raad van Beheer. De namen en de chips zijn nu ook aan de pups gekoppeld:

Reu Geel heet: Flashing Jewel Will.i.am 
Reu Zilver heet: Flashing Jewel Wild Wild West
Reu Turquoise heet: Flashing Jewel Will To Please
Reu Lime heet: Flashing Jewel White Lightning
Reu Groen heet: Flashing Jewel We Will Rock You
Teef Rood heet: Flashing Jewel White Queen
Teef Fuchsia heet: Flashing Jewel When The Lady Smiles
Teef Roze heet: Flashing Jewel Walk Like An Angel
Teef Oranje heet: Flashing Jewel Walking On Sunshine
Teef Lila heet: Flashing Jewel When I Live My Dream