Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 5

Week 5

De pupjes worden steeds hariger, bewegelijker, mondiger, eten meer en plassen en poepen dus ook steeds meer.
Voor dat laatste hadden we deze week weer een kleine aanpassing voor ze, de kleedjes van de grond af en een WC voor ze gemaakt: antilekbak van een wasmachine en kattenbakkorrels van papier erin gezet. Elke keer proberen we iets nieuws om een wc te maken, puppy pads worden na week 5 verscheurd, kattenbakkorrels van hout stuift heel erg, nestje van Emily hadden we een matje van kunstgras in de bak. Dat werkte wel erg goed maar was ook wel zwaar om schoon te maken, de bak werd best zwaar, kunstgras werd best zwaar van het vocht en ook met uitspoelen en dagje in de biotex werd ie ook niet lichter van. Met mijn eigen zwangerschap en wat bekken problemen mag ik niet teveel gaan tillen, of eigenlijk helemaal niet, dus dan was het kunstgras idee best een dingetje. Toch maar weer terug op de kattenbakkorrels van papier, dat is voor mij nog prima te doen!

Het idee is dat als er een plasje buiten de bak gedaan wordt dat we dat dan weer opdweilen en uiteindelijk trekken pups vaak naar een plek toe om hun behoeftes te gaan doen. De eerste dagen moesten ze wel even wennen en heb ze vaak op de bak gezet, maar moet zeggen gaande weg door de week heen begonnen ze het wel te snappen.

In deze week zijn ze ook voor het eerst buiten geweest, eindelijk weer beetje mooi en droog weer dus mooi de pupjes naar buiten voor weer nieuwe indrukken. Eerste keer was samen met Oma Lola, Pluizenbal Evie en een van onze Zwarte Duiveltje Raquel. Konden ze ook mooi socialiseren met andere honden! En eigenlijk vonden ze het wel gezellig!

Paar dagen later kwam Opa Timo (vader van Ziva) op bezoek en ook hij mocht de puppy’s ontmoeten, een paar kiekjes van Opa en Oma + kids mocht niet ontbreken natuurlijk 🙂

Ook de chipper van de Raad van Beheer kwam langs, volgende week staat de dierenarts afspraak voor de eerste enting en gezondheidscheck al vast maar voordat ze geënt en geregistreerd worden moeten ze een chip hebben. Het is natuurlijk vakantietijd en misschien hebben hun het ook even drukker dan normaal maar toch even de chipper berichtje gestuurd wanneer hij langs wilde komen. De planning was eigenlijk volgende week maar deze week kon hij ook wel, zo gezegd zo gedaan, alle pupjes kregen een chip, hun stamboomnaam is gekoppeld aan ze en er is een swabje afgenomen voor DNA afstammingscontrole (Of Kami en Ziva echt de ouders zijn).

De ”kleurtjes” en hun namen 😉
Flashing Jewel Yves Saint Laurent, Reutje donker rood

Flashing Jewel Young Wild And Free, Reutje Licht grijs 

Flashing Jewel You And I, Reutje Zwart

Flashing Jewel You’ll Never Walk Alone, Reutje Turquoise 

Flashing Jewel You’ll Be Mine, Reutje Donker grijs

Flashing Jewel You’ve Got It, Teefje Groen

Flashing Jewel Yes We Are On Fire, Teefje Roze

Flashing Jewel You’re My World, Teefje Fuchsia

Flashing Jewel You Make Me Feel So Young, Teefje Donker paars

Flashing Jewel You’ll Be In My Heart, Teefje Oranje