Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 4

Week 4

Met de pups ging het goed, ze werden steeds actiever, konden al wat beter lopen, zochten ook wat meer oog contact en met de leeftijd van 3 weken en 2 dagen kregen ze hun eerste vleespapje gemaakt van vers vlees van Energique en puppymelk van Happy Dog. Dat ging er wel met smaak in! Allemaal lekker aan het smakken en er natuurlijk volop erin staan of doorheen lopen. Alles kan als je zo klein bent ;-).

Ook hadden we een puppy bezoek middag gehad voor de aanstaande puppy baasjes om lekker puppy’s te knuffelen. Allemaal even op schoot, knuffelen, nieuwe geurtjes opdoen, nieuwe ervaringen opdoen en na 10 minuten was het per pupje ongeveer wel weer genoeg en wilden weer naar mama toe. Ontzettende leuke middag gehad!

De volgende dag had een pupje aan afwijkend gedrag, apatisch en had een zwaardere buikademhaling ipv een normale borstademhaling. Hij had ook geen behoefte aan eten en voelde ook ineens schraal aan en was ook afgevallen op de weegschaal.
Maandag bij de dierenarts geweest en uitgebreid onderzocht en röntgenfoto gemaakt van de borstholte. Daar was wel een afwijking te zien en de dierenarts dacht nog aan een bacterie die in de borstholte een luchtbel veroorzaakte. Toch een second opinion in Universiteit Utrecht aangevraagd en dmv de röntgenfoto’s kreeg de pup een slechte prognose en is hij met Mark op woensdag ochtend naar Utrecht gegaan voor onderzoek. Het zag er niet rooskleurig voor hem uit en omdat hij ook echt niet goed functioneerde besloten om hem in te laten slapen en sectie te laten uitvoeren. Ontzettend verdrietig en we zijn er ook kapot van. Sectie rapport duurt altijd een aantal weken maar er zijn wel eerste bevindingen gevonden na het opensnijden van de pup: hij had aangeboren longemfyseem wat zeer zeldzaam bij honden is en eigenlijk bij zware rokers longen te zien is en een vernauwing aan de aorta bij het hart. De combinatie van deze 2 verslechterde de conditie van de pup en zou hij ook geen toekomst hebben. Ontzettend verdrietig maar wel de beste beslissing voor hem geweest. 

Met de andere pups gaat het super goed en zijn lekker actief zoals ze horen te zijn. Met 6 weken bij hun eerste enting worden ze door onze dierenarts extra goed nagekeken en na de enting gaan we ze ook nog in Utrecht na laten kijken als een extra check. Voor nu proberen we het een plekje te geven en genieten van de andere (b)engeltjes.