Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 4 en 5

Week 4 en 5

Wegens drukte even week 4 en 5 even samen ingevoegd.
Met Evie en haar kroost gaat het erg goed. In de 4de week heb ik de werpkist eruit gehaald, pupjes kregen door dat er een lagere kant in zat en dat moeders daar erin en eruit ging en dat wilden ze ook wel proberen! Dus hup de kist eruit en een grote vetbed neergelegd met 2 plasmatjes en een hoop speeltjes. Dat was wel even wennen maar ook enorm interessant, wat een ruimte :-).

Elke ochtend tijdens de schoonmaak mochten ze buiten de ren even rond huppelen, toen werd de wereld wel een stuk groter! Maar een vrolijke kwispelstaartjes liepen ze de boel te verkennen. 

Ook hebben ze in de 5e week echt kennisgemaakt met een paar van onze andere honden. Onze ouwe trouwe witte herder leidster Lola van bijna 11 jaar is dol op puppy’s. Ook al was het eerder van haarzelf of van een ander zij neemt de rol gelijk op haar en hoe klein ze ook zijn, ze is zooooo voorzichtig!
Overgrootoma Furby vond de pupjes ook interessant, nu zijn ze nog leuk nu ze nog niet in haar vacht bijten en ”terroriseren” ;-).
Raquel heeft ook even een blik geworpen en even neus aan neus gestaan, voor de pupjes maakte het niet uit of het nou een grote of een kleine, witte of een zwarte hond is, het was reuze interessant!

Evie voedt haar pupjes nu wel ietsje minder als voorheen wat logisch is en we zijn dus ook begonnen met een papje van puppymelk en vers vlees van Energique om de pups alvast te laten wennen en bij te voeren. Dat vinden de pupjes wel erg lekker, ook al is mama melk eigenlijk nog wel ietsje pietsje lekkerder. Maar ze hebben in ieder geval de eerste ”oefenhapjes” gehad.
Kleine hondjes zijn ook later met tandjes doorkomen dan de grotere rassen, bij de witte herder komen de tanden met 3 weken al door, deze 4 zijn bijna 5 weken oud en nu zie je iets tandjes door de tandvlees doorschijnen, wat een verschil dan he, uiteindelijk komt het wel goed!

Evie zelf krijgt ook nog veel eten, ze eet per dag 450/500 gram vlees en nog blijft ze aan de dunne kant, zij geeft echt alles door aan haar pups. Er zal straks wel een omkanteling komen dat ze wel al het eten bij haar zelf aanzet maar voor nu slaat ze zelf niet veel op. 

De pupjes hebben ook allemaal nieuwe en andere lintjes om gekregen. Wat breder en weer wat groter. Blauw, oranje en paars zijn hetzelfde gebleven, rood is fuchsia geworden want we hadden geen grotere rode lint 😉

De gewichten van de pups van week 4 en 5 zijn als volgt:

Blauw: 942 en 1170 gram
Paars: 886 en 1100 gram
Oranje: 1000 en 1320 gram
Fuchsia (voorheen Rood):944 en 1110 gram