Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 3

Week 3

De ritme van de afgelopen 2 weken zette door deze week: slapen, plassen/poepen,  , drinken, rond kruipen en slapen. Elke ochtend uit de werpkist in de mand, kist schoonmaken, nieuw vetbed erin en hup weer terug. Nu de ‘fragiele’ 2 weken voorbij zijn hoeven ze niet meer elke dag gewogen te worden maar vanaf nu af aan elke week

Wat worden het weer van die kleine ”bolletjes wol”. De vachtjes werden deze week wat langer en voller. Ook de oogjes en oortjes gingen open en aan het einde van de week waren de oogjes goed open en dan krijgen ze toch een heel ander gezicht! Omdat de oortjes ook open gingen waren ze ook wat luidruchtiger dan eerst, denk dat ze verbaasd waren om zichzelf te horen 😉 Kon ook wel aan ze merken dat einde van de week ze ook nieuwsgieriger naar mij werden omdat ze het nu meer konden waarnemen, ze reageerden bijvoorbeeld al op geluid en dan keken ze gelijk mij aan alsof ze dachten ‘deed jij dat’? 

Neene at ook als een bootwerker, 2,5 kg vlees was niet gek dat ze dat naar binnen schoof 😉  verder poetste ze vol liefde haar pups en gaf nog volop melk. 

Deze week hadden wij ook de eerste kennismakingen van de aanstaande puppy-baasjes en zo begon ook de socialisatie voor de pups dat ze in handen van een vreemde waren. Het deurtje van de werpkist was ook open en als Neene eruit ging dan ging Lola sneaky snel erin liggen en ging zij de zorg op haar nemen als een echte moeke. Alle honden zijn hier dol op pupjes, maar Lola neemt de verzorgende rol graag op zich. 

De pups vonden de werpkist wel prima zo, normaal merk je met 2,5 weken leeftijd dat er een ”slimmerikje” door heeft dat er een laag gedeelte is waar mama overheen gaat en gaat dan zelf ook proberen er overheen te komen. Maar deze 8-ling waren nog wel zeer tevreden en maakten in ieder geval geen aanstalten om een grote ontsnapping uit te voeren. 

De gewichten van deze week:

Grijs: 2010 gram
Rood: 1770 gram
Blauw: 1850 gram
Lila: 1910 gram
Paars: 1920 gram
Geel: 1700 gram
Groen: 1870 gram
Roze: 1860 gram

Hieronder weer een aantal foto’s en op FB een paar leuke filmpjes 🙂