Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 3

Week 3

Begin van deze week kregen de pups hun eerste pedicure, de nageltjes werden wel erg lang en vooral ook scherp en dat is voor Emily niet fijn. Ook lijkt het mij niet prettig voor de anderen als broer of zus in hun gezicht krabt. 

De oogjes en oortjes zijn helemaal open en ze beginnen ook meer te piepen, brommen, prrr-en, huilen en blaffen, zo grappig deze ontwikkeling ze horen zichzelf maar ook de anderen en gaandeweg leren ze het geluid te lokaliseren en denk dat er ook een soort van communicatie is met elkaar.

Normaal krijgen de pups met 3.5/4 weken leeftijd vastere voeding maar wij zijn er nu eerder mee begonnen. Pups waren ook wat hongerig, niet voldaan en de groei bleef ook beetje hangen. Ondanks het vele eten voor Emily trekt zij het niet om ze allemaal te voeden.
De pups konden al redelijk goed op hun pootjes staan en hebben we puppymelk in een klein bakje aangeboden, ze konden dat al goed likken vanuit een bakje. Fles vond ik voor deze leeftijd toch onhandig en sondevoeding te groot voor, maar uit een bakje likken ging prima! Daarna werd het bakje vervangen door een grotere schaal zodat er meerdere pups tegelijk eraan konden drinken. 
Gelukkig vonden ze de puppymelk lekker en ging het er met smaak erin! 
Aan het einde van de week ben ik ermee begonnen om beetje  verse, complete vleesvoeding erbij in te mengen. Eerst iets verhit zodat het niet gelijk rauw op hun maag en darmen valt. Dat maakt het ”papje” natuurlijk iets dikker en moesten ze beter hun best doen met eten maar… Ze vonden het erg lekker en likten de hele schaal schoon. Geen restjes voor Emily meer ;).

De pups leerden deze week ook al goed lopen en waren al lekker mobiel door de ren aan het lopen.