Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 3

Week 3

Weer een weekje voorbij… Toen ze net 2 weken en 1 dag oud waren hebben de pups hun eerste ontworming gekregen van Drontal pup. Een vloeibaar, roze goedje. Ze vonden dat niet echt bepaald lekker, maar sputterden ook niet extreem tegen dus alles bleef gelukkig in het bekkie en slikten ze het door. June heeft Milbemax tabletjes gehad, zij is het wel gewend dus dat gaat een stukje makkelijker.

De oogjes en oortjes gingen al een beetje open aan het einde van week 2 en deze week ontwikkelde zich dat steeds verder. De oogjes werden groter, er was wat meer ”onrust” bij de pups omdat ze nu ook zichzelf en de anderen hoorde! Ook begonnen de tandjes door te komen wat ook minder prettig is, dus er is altijd in deze periode wat meer onrust bij ze. Aan het einde van de week werd het alweer een stukje rustiger, volgens mij konden ze het zicht en geluid beter plaatsen.

Ook begonnen de pups wat meer te lopen i.p.v. te kruipen. Het was met vallen – waggelen – en opstaan maar goed, eens moet de eerste keer zijn. Ze konden aan het einde van de week al paar pasjes lopen.

Mama June zorgt nog steeds super voor ze en ze eet ook flink om haar pups goed te kunnen voeden. Nog eventjes en dan kunnen ze over op wat vaster voedsel en gaan we June beetje ontlasten.

Voor mij is het altijd een leuke ”sport” om de vachtlengtes in de mixnesten te gaan herkennen op vroege leeftijd ;). Nu begint het al aardig te komen en ik denk dat van de reuen licht blauw langstok gaat worden, grijs stokhaar en de blauwe reu nog beetje een twijfel.. Van de teefjes worden denk ik groen en geel langstokhaar en paars en roze stokhaar. Over een weekje zal het allemaal wel duidelijker worden!

De gewichtjes van deze week:
Licht Blauw: 1490 gram
Blauw: 1820 gram
Grijs: 1380 gram
Geel: 1460 gram
Groen: 1370 gram
Roze: 1360 gram
Paars: 1300 gram