Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 2

Week 2

Op naar de tweede week, nu komen toch echt wel zichtbare veranderingen te zien. Buiten dat ze ook weer groter worden zijn de vachtjes ook flink aangegroeid en ging aan het einde van de week langzaamaan de oogjes op een kiertje open staan. Nog een kleine week en dan kunnen ze echt dingen zien en horen (dan is het alleen nog leren hoe ver is het en waar komt het vandaan 😉 ). Maar al met al komt er wat ”model” in.

Lupa is nog steeds een top moeder, al ging ze wel halverwege de week een paar keer de werpkist uit om even op een wat koelere vloer te gaan liggen. Maar zodra er een pupje een piepje geeft ging ze toch wel even inspecteren of alles wel oke was. 

Deze week ook de eerste keer dat de pups hun pedicure kregen, de nageltjes werden toch wat lang en voornamelijk scherp. Ook al zijn honden hard voorzichzelf, toch lijkt het mij niet prettig als ze met hun scherpe nagels het melk staan ”op te trappelen”. Op een goed momentje gedaan: puppy’s hadden net hun buikje vol gedronken en waren weer wat duf/vielen alweer in slaap.

Aan het einde van de week werden de pups voor het eerst ontwormd met Drontal pup ontworming. Dat vonden ze op z’n zachtst gezegd niet echt lekker, maar goed wat moet dat moet 😉 Gelukkig is Lupa dan als volwassen hond een stukje makkelijker om de ontworming te geven. 

De geboorte aangifte en de stamboomnamen op dag 9 door gegeven aan de Raad v Beheer, zodat deze namen op 5/6 weken leeftijd met de chip gekoppeld kunnen worden aan de pups:

De reuen:
Flashing Jewel Xclusive For You
Flashing Jewel Xtremely Beautifull
Voor het meisje:
Flashing Jewel Xtra Sweet

Aan het einde van de week de gewichten:

Reu Grijs: 2200 gram
Reu Rood: 1960 gram
Teef Roze: 1930 gram