Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 4

Week 4

De puppy’s bleven zo voldaan de eerste 3 weken met de melk van Neene dat ik pas in deze week voor het eerste een vleespapje (Energique puppy vlees met Happy Dog Puppy Melk) aanbood. Ze vlogen niet als hongerige wolfjes erop af, maar… Ze vonden dit ook wel lekker dus dat ging alsnog met smaak naar binnen ;). 
Vanaf 3 weken beginnen de tandjes namelijk door te komen en uiteindelijk eisen de pups best veel op van hun moeder, dus wat extra maaltijden aanbieden is voor Neene alleen maar fijn en dan kunnen de pups ook lekker stevig door groeien.

Neene verzorgd haar pups nog steeds erg goed, maar zo nu en dan wil ze toch wel graag de ren uit om even op zichzelf te zijn en ergens rustig te gaan liggen. Maar zodra een pup plast/poept/beweegt gaat Neene toch wel even kijken bij de ren en zo nodig erin om schoon te maken enz.

Neene vindt het ook prima als er andere honden van de roedel bij de puppy’s in de ren gaan kijken. Vooral Furby is helemaal weg van ze en poetst ze volop (wel ontzettend grappig toen ze zelf een nestje had was ze lang niet zo ijverig als bij de pups van Neene. Furby is immers nu wel gecastreerd vanwege medische redenen, misschien heeft dat er wel mee te maken). ”Moederoverste” Lola gaat zo nu en dan ook bij de pups kijken en ook indien nodig mee helpen schoonmaken en puppy’s poetsen, ze blijft ook de Alfa hier in huis en blijft de zorg ook op zich nemen. Super leuk hoe de andere honden hun taak ook weer vervullen en hoe lief ze dan ook zijn voor de pups van een ander.

Wij weten nu ook welke pup welke vachtlengte heeft, dit nestje is al overduidelijk vanaf 3 weken leeftijd:
Reu Blauw is een stokhaar
Reu Wit is een langstokhaar
Teef Fuchsia is een langstokaar
Teef Groen is een langstokhaar
Teef Geel is een stokhaar
Teef Licht Blauw is een stokhaar
Teef Paars is een stokhaar

De puppy’s hadden deze week ook weer hun tweede pedicure gehad, voor mij is het dagelijkse koek dus binnen een paar minuten zijn alle nagels weer geknipt en de pups vonden het wel prima zo op schoot.

Met exact 4 weken leeftijd zijn ze ook weer voor de tweede keer ontwormt met Drontal pup ontworming. Dat ging gelukkig een heel stuk beter en veeeel minder geklieder dan tijdens de 2 weken ontworming. Uiteraard is Neene ook weer mee ontwormt met Milbemax tabletten.

De gewichten van deze week waren:
Reu Blauw: 2860 gram
Reu Wit: 2000 gram
Teef Fuchsia: 2170 gram
Teef Paars: 2740 gram
Teef Licht Blauw: 2590 gram
Teef Groen: 2530 gram
Teef Geel: 2820 gram

Op de foto allemaal even in de grote hondenmand tijdens de schoonmaak van de ren 😉