Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Een week van te voren is Neene bij ons terug in de roedel vanuit haar gastgezin gekomen. Ze werd gelijk goed ontvangen door de honden die bij ons in huis wonen en Neene vond haar nieuwe slaapplek (haar werpkist dus 😉 ) gelijk een mooie plek. 
De hele week haar temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden en dat bleef schommelen tussen 37,7 en 37,9 graden. Normaal dus.

Op vrijdag de 19de kreeg ze in de middag dé temperatuurdaling van 36,4 graden. Ruim een graad gedaald dus de bevalling kan heel snel gaan starten (meestal in 24 uur tijd). Neene was vrijdagavond wel wat aan het rommelen dus bleef hij haar slapen in de nacht maar niks gebeurt. Zaterdag lag ze alleen maar te slapen en wilde constant naar buiten voor haar behoeftes, ze was haar darmen en blaas aan het legen dus dan zal het echt niet lang meer duren…. 

In de avond kreeg ze rond 19.00 uur zo af en toe één wee. Rond 19.30 uur werden de weeën sterker en vaker en om 19.51 uur werd de eerste pup geboren! Een teefje van 466 gram en zij kreeg het fuchsia bandje om. Dit is Neene haar eerste nest en ze deed het zo kalm, gaf geen gil of krimp tijdens de weeën of dat de pup eruit kwam en beet gelijk de navelstreng door en maakte de pup schoon, wat een topper!

Na een uurtje kwam de volgende, om 20.45 uur een teefje van 478 gram en zij kreeg het paarse bandje om. Om 21.00 uur nog een teefje van 480 gram en kreeg het licht blauwe bandje om en om 21.13 uur nog een teefje van 436 gram en kreeg het groene bandje om. Zo dat was even in een sneltrein 3 pups in 30 min op de wereld gezet!

Even tussendoor naar buiten voor een behoefte en daarna een recovery blikje van Royal Canin gegeten met verpulverde calium tabletten erin. Dat deed haar wel even goed die energie. De calcium is goed voor de weeën en zo krijgt ze geen tekort omdat een bevalling en lacteren heeeel veel calcium van een teef vraagt.

Om 22.10 uur kwam er nog een teefje van 488 gram en kreeg het gele bandje om.

Zouden er nog ook reutjes komen of wordt het een dames nestje? 🙂

En ja hoor, om 22.49 uur kwam er een heel klein pupje eruit zonder placenta, maar nog wel in zijn ”verpakking”, ik zei al tegen Mark: jeetje die is klein lijkt wel een Bichon Frise pup! Neene haalde hem uit zijn vlies en kreeg daarna direct weer weeën dus ik pakte hem op en helemaal alive and kicking! Even gewogen en woog 226 gram (ja een ruim gewicht voor een Bichon pup tijdens de geboorte), omdat hij zo’n klein nekje had maar even geen bandje om gedaan. Neene was ondertussen met de volgende bezig om schoon te likken, deze had wel een nageboorte (zouden ze een tweeling geweest zijn??). Ook een reu van een normaal gewicht van 478 gram en kreeg het blauwe lintje om.

Daarna voelde Neene vrij leeg aan maar ze was naar mij idee nog te veel aan het hijgen en te onrustig. Toch een paar uur de wacht gehouden bij haar maar rond 3.00 uur werd ze rustiger en heb ik haar werpkist schoon gemaakt en ben zelf ook op de bank in slaap gevallen. 

De stand zijn dus 7 pups geworden, 2 reutjes en 5 teefjes, allemaal zeer levendig en gelijk willen drinken. Dat komt zeker goed, ook met Mini Man 😉