Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 6

Week 6

Ja, wat kan ik schrijven over de pups… Ze groeien als kool, zoals elke week.
Fame corrigeert de pups vaak dat ze niet altijd bij haar mogen drinken, het gebeurt 1 a 2 keer per dag dat ze dat van haar mogen maar daarna is het ook echt klaar. De pups accepteren ook haar correcties steeds beter zodat zij ook gewoon rustig bij ze kan blijven. Zo nu en dan zoekt Fame ook echt haar rust op, in de puppy ren kan zij erin en eruit en als de pups buiten zijn kan Fame ook over het deurtje heen springen.

De andere honden vinden de pups zo leuk om mee te spelen, in het filmpje hieronder zie je onze Elynn van nu bijna 8 maanden er tussen lopen. Ze doet het zo lief tussen dat kleine spul.

Onze handen, voeten, kleding en met dat mooie weer korte broek aan dus ook de enkels en de hielen zijn de favoriete plekken om erin te bijten, ook wij corrigeren dat. Zo zit je ergens rustig en komt er een pupje aan gelopen die ineens keihard in je hiel bijt, dat mogen ze best weten dat dat ook iets minder hard kan 😉 

Wij hadden afgelopen zondag puppybezoekmiddag. Normaal gesproken doen wij dat gewoon thuis maar met de corona kunnen wij geen 1.5 meter afstand houden thuis. Gelukkig mochten wij van de hondenclub waar wij 3 keer per week trainen gebruik maken van hun veld. Zo konden we toch mooi voldoende afstand houden én hadden de pups een nieuwe socialisatie: eerst een ritje in de auto en daarna op vreemd terrein lopen. Weliswaar met Fame, Kyna, Lola en Elynn wat vertrouwt en steun geeft maar alsnog hadden ze het super goed gedaan, zelf de stokhaar reutje rood denderde direct over een rooster naar binnen in de kantine om de boel daar ook te verkennen. Wij waren weer trots op onze Monsters 🙂

De pups eten nog steeds volop 4x per dag, 800 gram vlees per keer. De laatste 2 dagen van de week ben ik ook begonnen met wat brokjes (Happy Dog Baby Lam en Rijst) over de grond te strooien, zo konden ze mooi gaan zoeken en alvast leren brokjes kauwen. Ook dat ging er met smaak in en konden al goed kauwen met hun scherpe tandjes.

Met mooi weer zijn de pups lekker buiten, ik ben vaak aan het werk in de salon en daar heb ik uitzicht op de pups. Zo kan ik ze mooi in de gaten houden, kunnen ze niks slopen en wennen ze aan de trimsalon geluiden zoals de harde waterblazer, geluiden van mensen, blaffende honden, de deurbel die gaat bij binnenkomst enz. En eigenlijk spelen en slapen de pups door de geluiden heen. Ze reageren alleen als ik ze roep vanuit het raam 🙂
Bij slecht weer zitten ze uiteraard in huis, hun ”WC” staat in de ren. Het is een antilekbak van de wasmachine met papieren kattenkorrels erin en ik moet zeggen, dit nest snapt de WC in de hoek van de ren concept al aardig goed! Natuurlijk als ze allemaal wakker worden kunnen ze niet tegelijk gebruik maken van de bak, maar zo tijdens spel of als er 1 of 2 moeten plassen/poepen lopen ze toch al naar de bak toe om hun behoefte erin te doen. 

Op vrijdag 29 mei staat de afspraak voor hun eerste enting en hun gezondheidscheck van de dierenarts. Normaal gesproken zou ik ze stipt met 6 weken leeftijd een ontwormingskuurtje geven maar die heb ik nu op woensdag 27 mei gegeven zodat het lichaam 1 dagje kan ”rusten”. Wij geven nooit enting/ontworming/vlooien en tekenpipet op één dag, het is raadzamer op dit te verspreiden, ook bij de volwassen honden doen wij dat verspreid. Alle pups en Fame kregen een Milbemax ontwormingskuur en gelukkig reageerden de pups er goed op, van Fame weet ik het wel dat ze niet op Milbemax reageert. 

De gewichten van de pups op donderdag, 6 weken leeftijd:

Reu Blauw: 4530 gram
Reu Groen: 3820 gram
Reu Rood: 5060 gram
Reu Zilver: 5150 gram
Reu Donker Grijs: 5040 gram
Reu Geel: 5060 gram
Reu Licht Blauw: 5300 gram
Teef Paars: 4820 gram
Teef Fuchsia: 4570 gram
Teef Lila: 4100 gram