Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 3

Week 3

3 weken oud alweer… De oortjes en oogjes gingen rond 14 dagen leeftijd open en dat ontwikkelde de afgelopen week steeds meer. De pups hebben nu echt volledige open ogen (heel ander gezicht geeft dat weer) en einde van de week kon ik echt aan ze merken dat ze dingen konden volgen en qua gehoor reageerden ze bijvoorbeeld dat het hekje open ging. 

Met exact 14 dagen leeftijd kregen ze hun eerste ontworming van Drontal pup, vies roze goedje maar het moest even… De gekste geluiden, gekste bekken en veel gekwijl kregen ze de ontworming binnen. Met Fame gaat het een stukje makkelijker, 2 tabletjes Milbemax achterin de bek gooien en klaar. De rest van de roedel ook mee ontwormt, het was ook wel weer tijd voor hun en straks lopen de pups tussen de groten in de kamer. 

De rest van de week begonnen ze wat meer te kruipen/eerste pasjes lopen en staan. Ook al zijn het maar een paar pasjes volgende week lopen ze veel meer, de ontwikkelingen gaan zo snel en alles tegelijk. 

Einde van de week merkten we aan de pups dat ze iets ”zeurderig” waren en kregen het idee dat ze niet voldaan waren met de melk van Fame. Ze zijn ook met zijn tienen en dat vergt veel van de moeder. Ook al at Fame deze week 4 kg vlees per dag plus de rest, de pups eisen best veel! Dus begonnen met een vlees en puppymelk papje en een paar moesten er niks van hebben maar een aantal pups hadden er wel trek in en aten het lekker op. 

De 2 ”cruciale” weken zijn voorbij dus elke dag wegen is niet meer noodzakelijk. De kleine Groene weeg ik nog wel elke dag en de anderen nu elke week.
De stand van de gewichten, ”de grote beer” Zilver is niet meer de zwaarste 😉 

Reu Blauw: 1790 gram
Reu Groen: 1280 gram
Reu Rood: 1850 gram
Reu Zilver: 1960 gram
Reu Donker Grijs: 1760 gram
Reu Geel: 1720 gram
Reu Licht Blauw: 2080 gram
Teef Paars: 1670 gram
Teef Fuchsia: 1770 gram
Teef Lila: 1410 gram

De geboorte aangifte plus de stamboomnamen voor de Raad van Beheer moest binnen 10 dagen na de geboorte binnen zijn. Deze had ik netjes gedaan maar vlot daarna kreeg ik een mail dat 2 stamboomnamen niet goedgekeurd werden (leken teveel op bestaande kennelnamen), dus weer 2 nieuwe namen verzonnen en weer terug gestuurd. Tot heden heb ik nog geen bericht gehad van afkeuring dusssss ik neem aan dat deze wel goedgekeurd zijn en ga ik ze nu publiceren! 
De namen worden pas tijdens het chippen van de pups gekoppeld.

De reuen:
Flashing Jewel One Way Or Another
Flashing Jewel On Top Of The World
Flashing Jewel Once And For All
Flashing Jewel Oceans Of Fantasy
Flashing Jewel Once In A Lifetime
Flashing Jewel Old School Love
Flashing Jewel Overdose of Love

De teven:
Flashing Jewel Ordinary Love
Flashing Jewel One Of Us
Flashing Jewel Oops I Did It Again

Aan het einde van de week hebben we de werpkist eruit gehaald, er waren een paar slimmeriken ertussen die wel over het lage gedeelte konden zodra Fame zelf uit de kist was. 

Geniet van de foto’s en onderin een filmpje dat alle 10 aan het drinken zijn, Fame heeft 10 tepels waarvan er 8 volop goed werkend zijn, met een goede ”organisatie” kunnen ze best met z’n tienen drinken. Maar.. Als er ééntje los ”plopt” dan is alles ontregeld 😉