Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Op woensdag 15 april, overdag, werd Fame wat onrustiger. Meer hijgen, meer zichzelf verplaatsen van werpkist naar de mand en weer terug. De temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden en het begon van de hele week schommelen toch wel serieus te dalen. Ze daalde naar 36,7, dik een graad gedaald, en dat zou betekenen dat de bevalling binnen 24 uur ging starten. Ik was die woensdag nog gewoon aan het werk in mijn trimsalon (is aan huis) en besloot om mijn klanten nog door te laten gaan, immers bevallen honden toch pas in de avond/s’nachts en ik herkende haar gedrag nu meer als onrust maar niet dat ze nu direct ging bevallen. 

En ik had gelijk, de avond sliep ze meer en als ze wakker was weer wat onrustig en hijgen. Maar haar ogen/blik stonden nog niet zo dat ze ging beginnen. Mark was die avond wel wakker maar ik besloot om 20.00 uur toch even te gaan slapen want het zou een lange nacht worden. Mark maakte mij rond 23.00 uur wakker dat hij een paar honden had laten plassen en naar bed toe ging. Ik nam het kussen en dekbed mee naar beneden, liet de andere honden incl. Fame uit en ging mijzelf installeren op de bank. Fame was ondertussen meer aan het rommelen in de kist, harder gaan hijgen, haar aderen in haar gezicht waren duidelijk aanwezig en ze had een ”adrenaline blik” in haar ogen. 
Ik had nog wel even mijn ogen dicht gedaan op de bank, maar sliep licht, elk geluidje hoorde ik. Tot dat ik rond 01.30 uur haar weeën hoorde. Alle lampen aan en met een handdoek op het krukje naast de kist gaan zitten.

De eerste pup kwam er om 02.00 uur uit, Fame had er wat moeite mee en zag al toen hij eruit was dat het een beste was! Mark wakker gemaakt dat de eerste eruit is gekomen. En ik had Lisa, een vriendin van mij, ook opgebeld. Zij heeft de bevallingen van Furby meegemaakt maar nooit van een Witte Herder dus wilde toch graag kijken. Ik vond het prima, Fame kende haar ook maar wel onder één voorwaarde dat de eerste eruit gekomen is. 
Het was een reutje van 534 gram en kreeg het blauwe lintje om. om 02.35 kwam de volgende eraan, een teefje van 474 gram en zij kreeg het paarse lintje om. Ruim een half uur later begon Fame weer met weeën en dat werden snel persweeën maar deze pup duurde toch wel even voordat hij kwam. Het vruchtwater kwam er al uit maar nog geen pup. Uit eindelijk kwam hij eruit om 3.40 uur, hij was alive and kicking en woog 440 gram en kreeg het groene lintje om. 
Heel snel na deze pup kwam de volgende alweer! Om 3.55 uur kwam er nog een pup eruit en kreeg het rode lintje om.
En toen was het weer een uurtje rustig. Rond 05.00 uur begon Fame weer met weeën en om 05.17 uur kwam er een teefje van 454 gram eruit en kreeg en fuchsia lintje om. Ik merkte dat Fame wat begon in te kakken, dus haar vers vlees met dextrose aangeboden en dat ging er met smaak in. Buiten ook even een plasje gedaan en toen wilde mevrouw heel snel naar binnen. 
om 06.15 uur kwam de volgende pup, een dikke reu (de zwaarste van iedereen) van 554 gram en kreeg een zilver lintje om. Hij kwam zonder placenta naar buiten, de navelstreng brak af zodra hij er half uit hing. Fame begon nadat ik hem oppakte om droog te wrijven weer met weeën en ik dacht dat zal vast de placenta zijn… Maar nee er kwam direct weer een pup eruit mét placenta. Een teefje van 334 gram (ik denk dat ze de placenta met haar grote broer gedeeld heeft), zij kreeg het lila lintje om.
Om 7.10 uur kwam de volgende pup, een reu van 450 gram in stuitligging (voor honden is dat geen enkel probleem met bevallen) en hij kreeg het donker grijze lintje om. 
Inmiddels waren er al 8 pups geboren en ik vond Fame nog niet ontspannen. Ze was erg moe en wilde graag slapen maar er was nog geen ”rust” over haar heen. Ook nog even aan haar buik gevoeld en voelde sowieso nog een pup, misschien wel nog twee. Even weer naar buiten voor een plasje en beweging (beweging is goed om de weeën op te wekken). Maar ik zag dat ze echt moe was. Ze ging haar echte pauze in lassen. Rond 09.00 uur begon Fame weer wat actiever te worden, weer naar buiten voor een plasje en extra laten draven.
Daarna snel weer naar binnen en om 09.30 uur kwam er weer een reutje van 508 gram en hij kreeg het gele lintje om.
En dan exact een uurtje later kwam de laatste pup, ook een reu van 492 gram en hij kreeg het licht blauwe lintje om.
Na deze pup zag ik de rust in Fame terug keren en ze poetste vredig haar pups. 
Ze was zelf behoorlijk vies geworden, na de kist schoonmaak had ik haar kont en staart even afgespoeld en gewassen in bad. Fame is op zichzelf ontzettend schoon en anders heeft ze zo’n onrust om haar complete achterhand te poetsen, ze kan beter haar energie bewaren voor haar pupjes. 🙂

Even een samenvatting van de geboorte: Fame is begonnen op donderdag 16 april van 02.00 uur tot 10.30 uur en ze heeft 7 reutjes en 3 teefjes op de wereld gezet.