Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
T nest

T nest

Langstokhaar puppy’s geboren op 22 januari 2022

Ultimo Taien - Timo
Ultimo Taien ''Timo''
FJ Killer Queen
Flashing Jewel Killer Queen ''Emily''

HD A
ED 0
MDR1 +/-
DM N/N
Dwerggroei N/N
EMBARK 200 afwijkingen vrij
DNA profiel geregistreerd
Langstokhaar

Vader: Neros du Glacier des Loups
Moeder: Britta z Nového Lichtenbergu

Goed gekeurd door de RZWH

HD A
ED 0
MDR1 +/+
DM N/N
Dwerggroei N/N
EMBARK alle 200 afwijkingen vrij
DNA profiel geregistreerd
Langstokhaar

Vader: Argento Moravia Traj
Moeder: Flashing Jewel Crystal Clear

Nederlands Jeugdkampioen’19
Jeugd Winster’19
Clubwinner’20
Nederlands Kampioen

VZH 59/60 punten

Goed gekeurd door de RZWH

Stamboom/pedigree

Nadat Emily twee keer leeg gebleven was en uitgebreid fertiliteitsonderzoek onderzoek gehad in Universiteit Utrecht diergeneeskunde (waarbij eigenlijk niks raars uitgekomen was waardoor ze leeg gebleven was) zijn we nu zooo blij dat  we een positieve drachtecho zagen in Utrecht! Meerdere pupjes zijn geteld, het is altijd afwachten hoeveel puppy’s er uiteindelijk komen omdat exacte aantal tellen op de echo lastig is, maar Emily verwacht een normaal nestgrootte. 

De ouders van onze aanstaande T nest zijn Timo en Emily. Timo hadden wij geïmporteerd vanuit Tsjechië bij de kennel ”Taien”. Timo is een energieke jonge reu die wel van een portie voluit rennen houdt. Hij is altijd vrolijk, wil graag wat voor z’n baasje doen, helaas vanwege corona konden we geen VZH examen met hem doen, hopelijk kan dat straks wel weer als het allemaal weer een beetje mag! We hebben geprobeerd met Timo te trainen voor IGP maar voor het manwerk is zijn karakter net te zacht ervoor, speuren en appél vindt hij wel erg leuk en doet zijn best er ook voor. Timo is een zachtaardige man maar heeft wel heel veel energie en heeft wel zijn uitdagingen nodig. Hij heeft mooi pigment, een dikke, niet extreem lange vacht en hij heeft een mooie middenmaat als reu. 

Emily hebben wij zelf gefokt en zij komt uit Lola en de Tsjechische Argento Moravia Traj (Merlin). De kant van Lola zijn wel honden die graag voor hun baas willen werken en zijn ook stevig van karakter. Merlin zijn kant zitten ook wel werkgrage honden in en dat kan je aan Emily wel merken dat zij net een tandje meer is qua (werk)temperament dan haar moeder Lola. Emily is ontzettend baasgericht en zij is reageert tijdens de training ook extreem op mijn lichaamshouding. Dat is ontzettend fijn dat ze die focus zo sterk heeft maar zodra ik een ”foutje” maar tijdens de training of examen dan maakt zij het zelfde foutje ;).  Ze heeft haar VZH examen met vlag en wimpel behaald (59/60 punten) en we waren bezig met training voor IGP1 maar vanwege corona en haar vorige dekpogingen waren wij helaas niet aan toegekomen om examen te doen. Na haar nest weer de volgende poging om het trainen weer op te pakken. Naast Emily haar Brains is zij ook een echte Beauty, haar korte show carrière die ze had tijdens de corona heeft ze toch verschillende titels naar binnen gesleept. 

Er kunnen reserveringen aangenomen worden voor dit nestje.
Omdat Timo een energieke man is en Emily een hondje is met werktemperamenten zijn wij voor dit nestje opzoek naar gezinnen/stellen die ervaring hebben met honden/herders, die wel van een uitdaging houden om lekker bezig te zijn met de hond, die de hond goede leiding kunnen geven en geen jonge kinderen hebben aangezien de tijd en energie in de hond moet worden gestoken.