Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Raquel

Raquel

Raquel

Afkomst: Spanje
Geslacht: Teef
Vachtlengte: Stokhaar – Zwart
Geboortedatum: 3 januari 2022

Embark getest: Ja – alles vrij
PRCD Exon 1: vrij
MPS IIIB: vrij
Geen drager van langhaar
Lange staart
Patella Luxatie: 0/0

Vader: Winterra Brave
Moeder: Leyu Mechta Show

Nederlands Jeugd Kampioen
Luxemburg Jeugd Kampioen’23
NL Jeugd Winster’22
NL Winner’22 J-BIG1e
BE Jeugd Winster’22
BE Winner’22 BIG2e
IDS Golden Trophy’23 BE BIG2e
Club Winster’23

Conform de regels van Schipperkes Vrienden NL vereniging

Raquel is geboren en getogen in Spanje maar heeft eigenlijk Russische ouders. Haar fokker komt uit Rusland en woont sinds een paar jaar in Spanje. De moeder van Raquel is een Russische hond en voor de dekking zijn ze ook naar Rusland gevlogen. 
De kennelnaam was wel in Spanje aangevraagd maar was niet op tijd geregistreerd voor het nestje waar Raquel uit kwam en daarom heet Raquel op de stamboom gewoon Raquel. 

We wilden eigenlijk graag een maatje erbij voor Ollie, ondanks dat hij de Witte Herders leuk vindt en ook graag met ze speelt en rent is het toch anders spelen dan met je eigen ”soort”. Raquel en Ollie zijn ook echt dikke maatjes en inderdaad, zo nu en dan hebben ze ook hun eigen spel, ik noem het maar even sumo-wortelen want daar lijkt het wel heel erg op 😉 

Raquel is soms een beetje adhd, heel bewegelijk in haar doen en laten. Maar als je haar een tijdje vast houdt op schoot dan is ze uiteindelijk best rustig en geniet ook wel van de rustige aandacht die ze krijgt. Verder is Raquel lekker enthousiast, bij een keer roepen en ze komt al als een gek aan hollen. Ze is sociaal, energiek, enthousiast en ook leergierig. Soms heeft Raquel iets minder geduld, maar dat is wel goed aan te leren, ze is immers nog een jonge dame.