Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 8

Week 8

Oooohh de laatste week was alweer aangebroken….!! Wat was de tijd omgevlogen!

Deze week was het voor mij heel erg druk, de puppy’s hadden niet alleen langer energie en meer uitdaging nodig maar ik moest natuurlijk ook alle dingen voorbereiden op hun verhuizing: allerlei dozen van winkels/leveranciers kwamen aan voor het spul van de puppypakketten, afspraken in winkels gemaakt voor puppypakket spul en mapjes, contracten in orde maken en uitprinten enzovoorts. Wel leuk om het te doen, je wilt toch graag dat de pups met zo’n compleet mogelijk pakket mee naar hun nieuwe baasjes gaan. 

We hadden deze week gelukkig wel beter weer dus ik hoefde niet bang te zijn op nat geregende pups. De puppy’s waren ook graag buiten, ze vonden het echt prachtig en voor mij ook iets praktischer dan hoefde ik niet continue politie agentje te spelen dat de puppy’s niet overal binnen bijten en slopen 🙂 Als ze los liepen in de woonkamer moest ik Furby echt even apart doen, zij corrigeert nooit en dan 6 van die druktemakers trekkend/op/om haar heen is niet zo’n succes. Emily wordt er een beetje kribbig van, kleine pupjes vindt ze enorm leuk maar deze 6 in één keer vond ze dan wel teveel van het goede en zat dan te brommen en weg te rennen, is ook een stukje eigen onzekerheid van haar: ze is zelf nog geen moeder geweest en ze weet dat ze een jonge pup van een ander niet direct mag corrigeren. Dat komt wel als ze zelf ervaring krijgt van het moeder zijn ;). Onze kleine Kita vindt de pups fantastisch maar zijzelf is al wat groter en sterker met haar 5 maanden leeftijd terwijl ze in haar kop nog een denk vermogen heeft van een pup van 8 weken oud, dus ik moet haar echt wel in de gaten houden dat ze niet te lomp en te wild doet. 

De gewichten van deze week:
Turquoise: 7.5 kg
Groen: 7.6 kg
Rood: 7.7 kg
L. Blauw: 6.7 kg
Fuchsia: 7 kg
Roze: 6.9 kg

Verder ging deze week eigenlijk soepeltjes en voor de verhuizing van de pups kregen alle pups nog een was en föhn behandeling. Op volgorde van vertrek ging ik ze ook een dag van te voren even wassen en föhnen. Alle 6 vonden het wassen niet zo, in het begin veel protest maar ze hadden al vrij snel door dat ik gewoon door ging en dat hun bezwaar niet serieus genomen werd. Ze werden al vrij snel weer stil en wachtte het maar af. Bij het föhnen kwam er ook protest, wat ook logisch is, maar ook weer bleef ik zachtjes door gaan met föhnen en waren ze al vrij snel weer stil en keken om zich heen of naar buiten waar de andere liepen. Al met al deden ze het erg goed zo voor de eerste keer! Teefje Roze vond het föhnen eigenlijk wel lekker, hier en daar vond ze het kriebelen en ging er goed voor zitten, topper :D!

Groen mocht als eerste het nestje verlaten en de dag daarna gingen Fuchsia, Rood en Turquoise. De dag daarna gingen de laatste 2 teefjes Roze en Licht Blauw naar hun nieuwe baasjes toe. 

Lieve pupjes, het was weer een avontuur en plezier om jullie te mogen beleven met jullie eigen streken. Ik zal jullie wel weer missen… Het gaat jullie goed bij jullie nieuwe baasjes en tot snel 🙂 <3