Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 7

Week 7

Deze week waren er weer nieuwe ervaringen! Zo werden de pups op dinsdag eerst gechipt door de Raad van Beheer (die komen aan huis en maken paar dagen van te voren een melding/afspraak wanneer ze komen). Tijdens het chippen gaven de pups niet tot nauwelijks een kick en zijn de namen nu aan de pups gekoppeld:

Reu Rood: Flashing Jewel Quizmaster
Reu Turquoise: Flashing Jewel Quick As Timo
Reu Groen: Flashing Jewel Quattro Stagioni
Teef Fuchsia: Flashing Jewel Queen’s Gambit
Teef Roze: Flashing Jewel Quality Queen
Teef Licht Blauw: Flashing Jewel Quite A Special Lady

Tevens is er ook DNA van ze afgenomen voor de DNA afstammingscontrole en eigen DNA profiel certificaat.
Papa Timo was er die dag ook bij ons even thuis, hij had (omdat hij een import uit Tsjechië is) geen eigen DNA profiel certificaat, dat was geen probleem tijdens de dekking want dan neemt de Raad van Beheer gewoon tijdens het chippen en DNA afnemen van de pups ook zijn DNA af. Hij heeft zijn kinders ook even gezien en wat vond hij ze leuk! 

Een half uurtje later moest ik de puppy’s in de auto zetten want we hadden diezelfde dag ook een afspraak bij de dierenarts voor hun 1e vaccinatie en gezondheidscheck.
Allemaal in een grote bench in de auto, eerste 5 min onrustig en een heel orkest vanuit de kofferbak maar daarna al gauw stil. Eenmaal bij de dierenarts de bench op een karretje gezet en zo kon het stel naar binnen gerold worden.
Alle puppy’s deden het keurig op tafel, gaven geen kick bij de vaccinatie en alle 6 gezond verklaard 🙂 Eenmaal op de terug weg waren ze zo moe dat ze geen kick meer gaven.

Verder ging het deze week z’n gangetje, ze werden wel steeds groter en hun batterijtje ging ook wat langer mee dus veel buiten laten spelen zodat ze lekker hun ei kwijt konden. Het was deze week ook weer erg wisselend qua weer dus zodra ze moe werden en wilde gaan slapen of als er weer een hagelbui los barstte deed ik ze weer naar binnen en uurtje later bij het wakker worden of droog weer weer lekker naar buiten. Normaal gesproken krijgen ze 4x per dag eten, maar soms werd dat ook wel 10x per dag, om ze goed in een lijn mee naar buiten te krijgen op het achterste stuk in de tuin zonder de planten te vernielen rende ik keihard weg met een rammelende voerbeker waar een handjevol brokjes in zate en ”puppppyyy’sssssss” roepend  strooide ik dat uit waar ze het mochten op eten. Dat zelfde geld deed ik ook voor binnen: deurtje open, snel weg rennen, bij de ren staan en brokjes in de ren gooien en zo ging het ”treintje” weer allemaal naar binnen op de juiste bestemmingsplaats ;). 
Het was wel weer om te lachen met dat spul. 

Lola loopt ook trouw mee met alles, als de pups wakker zijn is ze er graag bij en houdt de boel strak in de gaten. Zodra ze weer sliepen ging zij ook ergens rustig slapen en lag ook echt in diepe slaap. Spelen met de pups deed ze ook veel en de pups begonnen ook al aardig goed te leren dat ze niet meer mochten drinken, één keer een blik of een brom en het was afgelopen. 

Wat ook verbazingwekkend goed gaat met dit nest was hun wc in hun ren. Normaal gesproken gebruik ik eerst de puppy pads en dat beginnen ze rond een week of 5 te slopen en ga ik dan over op papieren kattenbakkorrels. Dat geeft wel wat zooi in de ren maar dat is gewoon wat vaker stofzuigen tussendoor met een oude stofzuiger. Maar met dit nest kon ik deze week nog steeds de pads gebruiken. In de nacht had ik een aantal in de wasmachine-lekbak gelegd en in de ochtend was er maar één of soms geen verscheurd. Ben ik heel blij mee, geeft veel minder troep :). 

Aan het einde van deze week kwam een vriendin van ons, Lisa, die ook bij ons op de IGP club traint kop en stand foto’s maken van de puppe-kinders, waarvoor onze grote dank 😀 

De puppy’s waren ook weer gewogen en dit waren hun gewichten begin deze week:

Turquoise: 6.4 kg
Groen: 6.6 kg
Rood: 6.7 kg
L. Blauw: 5.8 kg
Fuchsia: 6.1 kg
Roze: 6 kg