Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 5

Week 5

Wat groeien ze toch hard! Deze week de ren groter gemaakt en de Kuranda hondenbed erin gezet. Zo kan Lola er ook lekker bij liggen en wordt ze ook niet zo ”belaagd” door 6 puppy’s tegelijk. En zo kunnen de pups er ook voor kiezen als Lola uit de ren is om op het bed te liggen of eronder op het vetbed. Omdat ze niet onder het bed kunnen plassen op het kleed worden ze nu meer getriggerd om op de puppypads te plassen en dan kan ik deze regelmatig verversen 😉 mocht er een ongelukje op het zeil gebeuren dan is dat gemakkelijk weg te dweilen en zo blijft de ren een stuk schoner 🙂 De puppy’s vinden het allemaal prachtig en ik vind het wel merkwaardig dat dit nest graag op het bed ligt. 

Aan het begin van de week (stipt op 4 weken leeftijd) zijn de pups voor de tweede keer ontwormd met Drontal Pup en Mama Lola (en ook de rest van de honden omdat ze toch met enige regelmaat bij de pups zijn) met Milbemax tabletten. Dit keer ging het wat makkelijker om de pups te ontwormen met een spuitje, hun slik reflex is nu veel beter als je iets in het bekje spuit en dus nu veel minder gesmeer dan de eerste keer.

De pups worden ook steeds energierijker en willen ook meer uitdaging, dus aan het einde van de week mochten ze met mooi weer lekker buiten spelen en ook los door de woonkamer rennen (onder toezicht uiteraard want ze zitten overal aan met hun tandjes). 

Ze aten eerder een papje van Energique puppy vlees met Happy Dog Puppy melk en vanaf deze week zitten ze volledig op het vlees. 400 gram per keer eten ze ruimschoots op en heel soms een toetje halen bij Mama ook al stond Lola dat aan het einde van de week wel minder toe. 

Met Lola zelf gaat alles goed, ze houdt haar kinders nauwlettend in de gaten en zo nu en dan als de puppy’s rustig liggen te slapen gaat ze zelf ook even een power-napje nemen in de mand buiten de ren. 🙂 

De gewichten van deze week zijn:
Turquoise: 4310  gram
Groen: 4740 gram
Rood:  4560g ram
L. Blauw: 3850 gram
Fuchsia: 4040 gram
Roze: 4070 gram