Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Q Nest

Q Nest

Langstokhaar puppy’s geboren op 22 februari 2021

IMG_1743 (2)
Ultimo Taien ''Timo''
lola
Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''

HD A
ED 0
Rug: vrij
MDR1 +/-
DM N/N
MH N/N
Embark vrij
DNA geregistreerd
Langstokhaar

Vader: Neros du Glacier des Loups
Moeder: Britta z Nového Lichtenbergu

1e en 2e plaats met Uitmuntend

Goed gekeurd door de RZWH

HD A
ED 0
Rug: vrij
MDR1 +/+
DM N/N
MH N/N
DNA geregistreerd
Langstokhaar

Vader: Alkoomie vom Terlüner Schloss
Moeder: Eagle Kyna des Gardiens du Pacte

Nederlands Jeugdkampioen
BeNeLux Jeugdwinster 2014
Nederlands Kampioen

Werktitels:
VZH/BH gehaald op 18-03-2018
IGP1 B/C gehaald op 31-10-2020

Goed gekeurd door de RZWH

Stamboom/pedigree

*UPDATE*
Lola en Timo zijn trotse ouders geworden van 6 puppy’s (3-3) op 22 februari 2021.
Klik voor de updates in het menu aan de rechterkant.

*UPDATE*
Lola en Timo hebben een paar geweldige dates gehad voor kerst, op 20 januari 2021 gaan wij een echo laten maken om te zien of Lola drachtig is van Timo.
Er kunnen geen reserveringen meer worden aangenomen tot aan de geboorte.

*UPDATE 16 december 2020*
Het was even spannend voor ons, op de dag dat Timo 18 maanden werd, werd Lola ook loops. Timo was al helemaal fokklaar: de (fok)keuringen en de meeste gezondheidsuitslagen had hij al, behalve zijn ED (ellebogen) uitslagen. Deze kan pas na de leeftijd van18 maanden en 1 dag uitgevoerd worden en de afspraak was al afgesproken bij Dierenkliniek Putten. De foto’s zagen er goed uit maar de Raad van Beheer beoordeeld ze met hun eigen Panel dus het is altijd de vraag wat die ervan vinden én of wij de officiële uitslagen dan wel op tijd binnen zouden hebben voor de dekking van Lola en Timo. Op de dag dat Lola 9 dagen loops was kwam het verlossende mailtje binnen, Timo is ED vrij en daardoor kunnen wij onze dromen door laten gaan! Op vrijdag 18 december gaan wij progesteron laten testen bij Lola en dan afwachten wanneer zij er klaar voor is voor de dekking. Wordt vervolgd…..

Wij plannen onze Q-nest met Lola en Timo.

Dit wordt Lola haar laatste nest en zij is een zeer ervaren moeder. Wij weten wat ze heeft gegeven in haar vorige nestjes en dat is voor ons als fokker fijn om te weten omdat dit Timo zijn eerste dekking wordt. 

Lola is een zeer energieke hond buiten en binnen is zij de rust zelve en lekker knuffelig. Zij is ook onze roedeleidster en zorgt ook voor rust en regelmaat in huis.
Ik heb 5 jaar IGP met Lola getraind en ze is super leergierig en geeft 100% haar inzet, erg fijne hond om mee te trainen. Ze is ook een echte allrounder want naast de hondensport heeft ze het ook erg goed gedaan op shows: ze heeft een mooie langstokharige vacht, mooie zwarte pigmenten en presenteert zichzelf ook graag goed. 

Timo is onze eigen uit Tsjechië geïmporteerde reu en hopen zo op andere bloedlijnen in onze kennel toe te voegen. Hij heeft ook een mooie langstokharige vacht, zwarte pigmenten, rechte beenstanden en is wat korter in rug dan Lola wat dan weer goed compenseert. Timo is een energieke jonge reu (hij is ook de snelste en behendigste hond die wij hebben), het is geen ”harde” hond en wil ook graag het baasje pleasen. Timo vindt trainen wel leuk, hij vindt speuren en obedience leuk om te doen.

Wij verwachten dat de pups geschikt zullen zijn als familiehond en eventueel show/sport. Zowel Timo als Lola zijn wel energieke honden en wij zoeken dan wel baasjes die ook graag buiten wandelen en lekker met de hond bezig willen zijn. 

Voor meer informatie over Lola en Timo bekijk hun eigen pagina’s 😉