Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Over mij

Over mij

Welkom,

Mijn naam is Roxanne Kort. Ik woon samen met mijn vriend Mark Wisman in Zwolle. Ik heb in 2011 mijn dierentrimmen MBO diploma én ABHB hondentrimmen diploma behaald! Ik kon na het behalen van mijn diploma gelijk aan het werk als zzp-er bij twee trimsalons waar ik mijn ervaring op deed. Sinds oktober 2015 heb ik mijn eigen trimsalon aan huis, super te combineren met onze honden en als wij een nestje puppy’s hebben.

Hoe kwam ik in het honden(show)wereldje terecht??
Mijn moeder had, en heeft nu nog steeds, een Bichon Frisé kennel en als klein meisje van 3 á 4 jaar ging ik altijd mee naar de ringtraining en was ik al bezig met de hondjes. Snel ontdekte ik junior handling en op mijn 6de jaar mocht ik voor het eerst mee doen op de Internationale show in Rotterdam bij de ‘kleintjes’, de klas van 6 t/m 11 jaar met een Bichon Frisé van mijn moeder. Het ging helemaal niet goed, maar ik vond het wel erg leuk en wilde vaker meedoen. Op mijn 8ste jaar mocht ik op de andere Internationale shows voor ‘spek en bonen’ mee doen met de grotere, de klas 11 t/m 17 jaar. Ik heb hier heel erg veel van geleerd, want je leert immers door het doen en kijken van anderen.

In het begin heb ik erg veel meegedaan met de Bichons van mijn moeder, daarna wilde ik wel eens andere rassen nemen. Op mijn 11de jaar selecteerde ik mij voor het eerst voor de finale. De finale 2006 heb ik de titel: RES. Nederlands kampioene 2006 behaald. En op de finales 2007 en 2008 zat ik bij de beste 5 van Nederland. In totaal ben ik 8 keer geselecteerd voor de finale Pedigree Junior Handling.

Nu ben ik de gelukkige eigenaar van een aantal prachtige Zwitserse Witte Herders, Bichons Frisé en twee Schipperkes, voor meer informatie over mijn honden bekijk de kopjes ”reuen” en ”teven”. Ook ben ik in het bezit van een mooie kennelnaam Flashing Jewel, dat vanaf 18 februari 2010 geregistreerd staat bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. In juni 2014 ben ik geslaagd voor de cursus KK1 (Kynologische Kennis 1).

Voor meer informatie over mij, mijn honden of over de Trimsalon neem contact met mij op.

Roxanne Kort