Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Over ons

Over ons

Welkom,

Wij zijn Mark Wisman en Roxanne Kort en samen hebben we een zoontje Lucas (2023) en een prachtige roedel honden waar wij met alle plezier mee trainen, wandelen, showen in binnen en-buitenland, fokken en dat ze ook deel uit maken van ons gezin.

Mark zijn ouders hadden 2 Groenedaelers waar destijds veel mee getraind werd op KC Zwolle en ook Mark was daarbij betrokken. Ook heeft hij met een Groenedaeler van zijn tante IPO getraind wat hij destijds veel uitdagender vond dat de obedience. Later heeft hij zelf een werklijn Mechelse Herder aangeschaft om daar verder mee te trainen in de IPO sport. Mark interesseerde zich wel in de Kynologische wereldje en heeft ook KK1, KK2, exterieur & beweging behaald en is ook bevoegd als FCI keurmeester voor een paar hondenrassen. Ook was hij actief met het mee helpen aan de Ijsselshow in Zwolle en heeft in verschillende rasverenigingen (Belgische Herders en Briards) mee geholpen in het bestuur. Op dit moment is Mark actief in de organisatie van Outdoor Zwolle show en zit in het bestuur van de VZWH.

Roxanne haar ouders hadden vanaf 1981 Bichons Frisé waar ze mee showden/fokten en is Roxanne vanaf baby af aan tussen de honden in opgegroeid. Ook ging zij altijd mee naar de hondenshows en al snel ontdekte zij Junior Handling, voor kinderen van 11-18 jaar die zo goed mogelijk hun hond kunnen voorbrengen. Sommige shows hadden ook een jongere categorie en op sommige shows mocht ze met de oudere groep wel al mee doen. Daar heeft zij al die jaren tot en met 17 jaar aan meegedaan en ook elk jaar in de finale gestaan, meerdere malen bij de beste 6 van Nederland geëindigd en zelfs een keer reserve Nederlands Kampioene geworden. 

In 2008 kwam de eerste Zwitserse Witte Herder waar zij ook veel mee heeft geshowd en in 2010 fokte Roxanne haar eerste nestje Zwitserse Witte Herders onder de kennelnaam ”Flashing Jewel”.  
Begin 2010 kwamen nog 2 Zwitserse Witte Herders, Eagle Kyna des Gardiens du Pacte uit Frankrijk en Cortez vom Eis uit Argentinië. Deze 2 honden zijn onder andere de ”stamhonden” die in de hedendaagse ”Flashing Jewels” voorkomen.  

Naast de Zwitserse Witte Herderras had Roxanne ook nog een andere ”liefde”, vanuit huis uit opgegroeid met de Bichons dus die mocht ook zeker niet ontbreken! In 2014 kwam Furby (Aphrodite’s Reflection Marilyn Monroe) uit Cyprus. 

In 2014 leerden wij elkaar goed kennen en eind 2014 gingen wij samen wonen. We gingen onze gezamenlijke ”honden hobby” delen: naar shows gaan, het trainen met de honden, onze vakanties combineren met andere fokkers bezoeken/naar buitenlandse shows gaan, samen de combinaties maken in de fokkerij enzovoorts. 
In 2018 leerden we het ras, de Schipperke, kennen bij een aantal Zwitserse Witte Herder fokkers die we bezochten en ook Schipperkes hadden. We raakten daar erg enthousiast over en begin 2022 importeerden we 2 Schipperkes, Oliver Incredible Dog uit Belarus en Raquel uit Spanje. Ze passen ook ontzettend goed in onze roedel.

Naast onze hobby is Mark fulltime aan het werk bij een IT bedrijf en heeft Roxanne haar ABHB en MBO3 dierentrimmen, KK1 en Houders van Dieren opleidingen behaald en heeft een eigen hondentrimsalon aan huis wat dan ook erg goed te combineren is met de zorg van de honden.

Mark & Roxanne 

 

.