Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Ollie

Ollie

Oliver Incredible Dog

Afkomst: Wit-Rusland
Geslacht: Reu
Vachtlengte: Stokhaar – Zwart
Geboortedatum: 05-11-2021

Embark getest: Ja – alles vrij
PRCD Exon 1: vrij
MPS IIIB: vrij
Volledig zwart
Geen drager van langhaar
Natural bobtail
Patella Luxatie: 0/0 = vrij

Vader: Pazuzu Ex Inferno
Moeder: Camelia Taien

Nederlands Kampioen
Luxemburg Jeugd Kampioen’22
Nederlands Jeugd Kampioen’22
Int. Jeugd Kampioen’22
Jeugd Winner’22
Holland Cup Junior Winner’23

 

Hij is beschikbaar voor passende en geteste teefjes

Ollie, onze eerste Schipperke! Hoe zo ineens een klein, zwart ”Duiveltje” erbij? 
Uiteraard kenden we het ras, de Schipperke, wel van naam en ook de verschijningen op de shows. In 2018 waren we in Tsjechië op vakantie en waren we op bezoek bij een Witte Herder eigenaar die ook een Schipperke reutje had. Wat een grappig en leuk ding vond ik dat! Stoer, klein, bewegelijk, sterk karakter en sociaal. Het was mij altijd wel een beetje bij gebleven. In 2019 waren we weer in Tsjechië, bij een Witte Herder fokker op bezoek die ook Schipperkes fokt. En wederom waren we er wel gecharmeerd van en werd ik er ook enthousiaster van: ooit op een dag, dan komt er een Schipperke in onze roedel! 
In begin 2020 was ik, ondanks de corona toestanden, in Wit Rusland bij een bevriende fokker (Incredible Dog kennel) om een Witte Herder pup op te halen. Hij had ook 2 Schipperkes, waaronder de moeder van Ollie. Ik appte nog naar Mark ”ik wil er eentje en sta nu op de wachtlijst voor volgend jaar”!
En zo kwam onze Ollie in begin 2022 met 4 maanden leeftijd. Het was ook het begin dat er oorlog in Oekraïne uitbrak en hij had voor Ollie zijn broertje nog geen baasje en de aanvragen bleven weg. Ollie en zijn broertje Oskar kwamen dus samen naar Nederland toe en hebben wij een fantastisch baasje voor Oskar gevonden. 

Omdat we onze Witte Herders ook testen met EMBARK DNA testen hebben we Ollie ook laten testen, eigenlijk gewoon uit nieuwsgierigheid. En dat pakte verrassend goed uit, zo heeft hij een hele mooie en lage COI van 15% terwijl het gemiddelde op 30% ligt (EMBARK test de COI op DNA basis en niet op stamboom basis). Hij draagt geen andere kleur, is geen drager van het langhaargen en is op alle afwijkingen (over de 200 erfelijke afwijkingen) vrij getest. Wat een mooi begin om een lijn op te bouwen!
Nadat Ollie de leeftijd van 12 maanden had bereikt is hij ook getest op zijn knieën en hij is Patella Luxatie vrij!

Ollie is een ontzettend grappig, leergierig en baasgericht hondje! Hij is heel snel, behendig, gehoorzaam en heel knuffelig. Hij vindt ook elk geluidje die je maakt interessant en draait zijn koppie dan in alle richtingen. Hij kan het goed vinden met de Witte Herders en met zijn Schipperke vriendinnetje Raquel.

Ollie is beschikbaar als dekreu voor passende en geteste teefjes!