Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Kavik de sledehond

Kavik de sledehond

Flashing Jewel I Sing My Soul ”Kavik”, een dochter van onze Fame en de Sloveense Wallentino, is als gezinshond naar een gezin gegaan die zelf een grote roedel Husky’s uit werklijn hebben die ze voor de kar/slee trainen/gebruiken. Kavik paste direct in de grote roedel, ze is een echte kinder-vriendje voor hun 2 jonge zonen, ze is waaks op hun eigen terrein en let op de kids buiten hun terrein, op puppy en- vervolgcursus gegaan en dat vindt ze ook leuk.
En waar je mee om gaat wordt je ook mee besmet zeggen ze toch altijd, ik weet niet of dit ook het geval is voor Kavik maar leuk is het wel: de eigenaresse wilde wel eens kijken of Kavik het ook in zich had om te kunnen trekken. Ze heeft haar voor de step gezet en een trainingschema opgebouwd om de commando’s te leren maar ook de conditie op te bouwen om volop te trekken in galop. Boven verwachting gaat het Kavik ontzettend goed af en ze vindt het nog super leuk ook nog! Wat een top-werkhondje <3 

*Omdat de Zwitserse Witte Herder niet in de groep sledehonden valt, mogen ze officieel niet ingezet worden om te trekken voor de kar. Ze krijgen er wel toestemming voor als de eigenaar ontheffing ervoor aanvraagt. Dat is bij Kavik ook gebeurt.
Honden die ingezet worden voor de kar/slee mogen pas vanaf de leeftijd van 2 jaar volop aan mee doen.

Reacties zijn gesloten.