Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 6

Week 6

Week 6

Met de puppy’s en Lola gaat alles goed! Afgelopen week volop bezoek gehad en dat vonden de puppy’s wel heel erg gezellig! Zaterdag kwam wat familie van mij puppy’s knuffelen en zondag de grote puppy bezoek voor de aanstaande puppy eigenaren. De eerste keer los in de woonkamer, hele huis vol met mensen en de puppy’s renden door de kamer heen, vonden alle mensen interessant, lieten zich oppakken en op schoot knuffelen en er was geen een die er moeite mee had 🙂

Ze beginnen al aardig ”puppyren zindelijk” te worden, in de hoek staat een antilekbak van de wasmachine met puppy zindelijkheid matjes. Heel af en toe dat er eentje buiten de bak plast maar het gaat de goede kant op! Ben benieuwd hoe lang die matjes nog mee gaan en heel blijven, tot nu toe blijven ze er vanaf.

De verhoging om erop te slapen vinden de pups maar al te mooi, erop spelen, eronder spelen, erop slapen, eronder slapen, ze vinden het maar mooi ”speelgoed”.

Gelukkig heeft Lola geen last meer gehad van melkklieronsteking, al hou ik haar wel dagelijks in de gaten.

Verder wil Lola er alleen maar bij als het haar uitkomt, we hebben in de ren het deurtje eruit gehaald en op z’n kant vastgemaakt voor de uitgang. Zo kan Lola erin wanneer ze wil en kunnen de puppy’s er niet uit. Ik snap best wel dat ze niet 24/7 erbij wil zeker dat ze toch graag melk willen drinken bij haar en het haar zeer doet op langere duur. Maar zo is het mooi geregeld.

Op donderdag zijn ze ontwormt, ietsje eerder weer dan de 6 weken leeftijd. Omdat ze vrijdag gechipt werden, maandag na het weekend ingeënt worden en al beetje rekening mee houdend dat de eerste pups vrijdag (1 dag voor de 8 weken leeftijd) naar hun nieuwe baasjes gaan ik ze er net nog ervoor kan ontwormen (ipv op de dag zelf van de verhuizing of dat de nieuwe eigenaren het zelf nog moeten doen). Ze zijn dit keer ontwormt met Milbemax tabletjes en ik moet zeggen, geen enkele is aan de diarree gegaan gelukkig! Ook geen wormpjes in de ontlasting gezien en ook geen gebraak ervan. Dus dat is ook erg fijn.

Vrijdag kwam de chipper dus langs en de pups zijn nu geïdentificeerd, ze hebben nu allemaal een stamboomnaam en er is een swabje door de mondjes heen gehaald om hun DNA te registreren.

De gekoppelde namen zijn als volgt:

Reu Rood: Flashing Jewel Kickstarter
Reu Oranje: Flashing Jewel Knock You Out
Reu Blauw Flashing Jewel King Merlin
Reu Geel: Flashing Jewel Keep Busy
Reu Groen: Flashing Jewel King of the World
Teef Lila: Flashing Jewel Killer Queen
Teef L. Blauw: Flashing Jewel Keep On Smiling
Teef Creme met roze hartjes: Flashing Jewel Kiss of Lola
Teef Roze: Flashing Jewel Keep Your Head Up

De puppy’s zijn deze week ook weer flink gegroeid, ze groeien nu ongeveer 1 kg per week:

Oranje: 4370 gram
Blauw: 5100 gram
Groen: 4890 gram
Rood: 4980 gram
Geel: 4810 gram
Roze: 4230 gram
Lila: 4410 gram
L. Blauw: 3760 gram
Créme roze hartjes: 5610 gram

En uiteraard de foto’s van deze week