Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Week 3

Week 3

Week 3

De derde week is alweer voorbij. De puppy’s doen het goed! Ze begonnen deze week zich meer te ontwikkelen: al meer proberen te staan en te lopen, ze maken al meer geluid, de oogjes gingen verder open en krijgen hierdoor ook hun eigen expressie en de oortjes gingen steeds meer open.

Begin van de week (net 2 weken oud) zijn ze ook voor de eerste keer ontwormt met Drontal puppy ontworm middel. Het is een roze vloeistof zodat dat makkelijk in te nemen is via een spuitje. Ze vonden het toch een partij vies en maakten een vieze zooi ervan. Maar ook dit hoort erbij 🙂

Halverwege de week keek ik naar de werpkist en dacht, deze wordt nu toch wel erg krap, puppy’s konden nog overal wel liggen en bewegen maar waar moest Lola zitten/liggen? Dus puppy’s uit de werpkist gehaald, kist eruit, de ren ietsje kleiner gemaakt, nieuwe kleedjes erin, speeltjes, water/voederbakken op hoogte voor Lola en puppy’s weer erin. Ze moesten even wennen aan hun nieuwe omgeving maar daarna hadden ze hun ”route” weer gevonden.

Met Lola gaat het ook goed, ze verzorgd ze super goed, ze is een trotse moeder 🙂 Zo af en toe wilde ze er even uit, even quality time voor haarzelf. Even op de koudere vloer liggen, op een buffelhoorn kauwen zodat de tandplak eraf ging en na 30 minuten wilde ze weer terug erin.

Halverwege de week vond ik de puppy’s soms even iets klagerig piepen, het was natuurlijk ook warm, ze groeiden hard en misschien hadden ze niet voldoening van Lola’s melk. Normaal voeren wij puppy’s vanaf 3 weken bij met een vleespapje, maar had toch maar eerder een vleespapje (Energique puppyvlees met Happy dog puppy melk) aan ze gegeven, mochten ze het nog niet willen dan mag Lola het hebben. Ze gingen als een stelletje hongerige wolfjes erop af. Ze hadden toch nog behoefte aan wat extra vocht en voedsel 😉 Om er nu al aan te wennen kregen ze het 1 keer per dag en vanaf 3 weken gaan wij dat opvoeren naar 2 keer per dag.

Aan het einde van de week kregen de puppy’s nieuwe halsbandjes om, ze waren nu groot genoeg ervoor. Hierdoor hebben sommige pups toch een ander kleur bandje gekregen dan het lintje wat ze om hadden:

Reutjes:
Oranje = Oranje met witte hartjes
Turquoise = Blauw met witte hartjes
Blokjes groen = Groen met witte hartjes
Rood = Rood met witte hartjes
Goud = Geel met witte hartjes

Teefjes:
Fuchsia = Knal Roze met witte hartjes
Roze met flamingo = Lila met witte hartjes
L. Blauw = L. Blauw met witte hartjes
Roze = Créme met roze hartjes

We hebben deze week ook niet meer elke dag gewogen, de cruciale weken zijn voorbij, vanaf nu wegen wij wekelijks de puppy’s:

Oranje: 1470 gram
Blauw: 2010 gram
Groen: 1700 gram
Rood: 2000 gram
Geel: 1870 gram
Roze: 1380 gram
Lila: 1610 gram
L. Blauw: 1130 gram
Créme roze hartjes: 2130 gram