Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Geboorte

De laatste week van de dracht kon ik aan Lola merken dat de pups aan het dalen waren. Veel hijgen, temperatuur schommelingen, onrust en veel slapen. Op de nacht van donderdag naar vrijdag vertrouwde ik het niet en was ik op de bank gaan slapen, maar die nacht gebeurde er nog niks. Vrijdag (20 juli) bleef de temperatuur maar schommelen maar de echte daling had ik nog niet gezien (of gemist) en ze werd nog meer onrustiger. Elke 2 uur naar buiten om haar behoefte te laten doen, en ze at met lange tanden haar vlees op.
In de nacht van vrijdag naar zaterdag ben ik ook weer op de bank gaan slapen en rond 2 uur s’nachts werd ik wakker van Lola, ze wilde graag naar buiten. Dus voordeur open gedaan en naar overkant van het gras gelopen, geplast en gepoept en snel rende ze weer terug naar binnen naar de werpkist. Om 3 uur werd ik weer wakker, dit keer niet van Lola maar van een piepende pup. Mijn eerste gedachte was ”he verrek hoor ik nou een pup???” en toen brandde het lichtje: chips inderdaad er is een pup!!!! Snel lamp aan gedaan en in de werpkist gekeken, ja hoor er kroop een puppy door de werpkist heen, zoekende naar zijn moeder. Compleet al uit vlies en van zijn navelstreng ontdaan en Lola keek me aan van ”kijk daar is die dan!!”. Pupje bekeken en het was een reutje en hij woog 536 gram en kreeg het oranje lintje om. Een beste knaap van 536 gram! Ik was nieuwsgierig naar de rest….

Vlak na mr oranje, kwam er nog een reutje om 3.25 uur van 556 gram en hij kreeg het Turquoise lintje om. Ruim een uur later kreeg Lola er nog een, om 4.40 uur een reutje van 550 gram (alweer zo’n flinke!!) en kreeg het groen met blokjes lintje om. En weer vlak daarna om 4.55 uur nog een reutje van 530 gram en hij kreeg het rode lintje om.

Ondertussen begon ik zelf iets ‘benauwd’ en een déjà vu te krijgen, dit is Lola haar 3de en laatste nestje en wilde zelf graag een teefje aanhouden! Zeker ook met de interessante Tsjechische bloedlijn voor onze kennel en haar vorige nestje kreeg ze 5 reuen die allemaal boven de 500 gram waren! Dus jullie begrijpen het denk ik wel… 😉

Om 6.50 uur kwam er nog een pupje, heel snel gekeken wat voor geslacht deze pup had en YESSS een teefje!! Ze woog 520 gram en kreeg het fuchsia lintje om.

Tussendoor Lola even weer uitgelaten, stukje gelopen buiten (is goed voor de weeën opwekking) en een blikje recovery voedsel gegeven met calcium tabletten en druivensuiker erin. Soms willen teven niet goed eten met de bevalling, dus beetje kracht voer wat goed verteerbaar is en lekker ruikt voor de honden gaat er wel in.

Ze hield even een kleine pauze, en om 8.25 uur kwam er nog een pupje, wederom een teefje van 474 gram en kreeg het roze met flamingo lintje om. Half uurtje daarna kwam er een reu van 510 gram en kreeg het gouden lintje om.

Om 10.25 kwam er nog een teefje, de kleinste van het stel maar echt een vechter toen ze uit het vlies kwam van 365 gram en kreeg het licht blauwe lintje om.

En daarna was het een lange poos stil maar kon aan Lola zien dat ze nog wat onrustig aan het hijgen was… Het begon al aardig warm te worden buiten, Lola had het de hele week al zwaar en ik zag aan haar dat het haar opbrak. Weer even uitgelaten, recovery blikje met calcium tabletten en druivensuiker erin en lekker laten rusten. Ik voelde nog 1 pup in haar buik, maar zolang er nog geen weeën activiteiten zijn kan de pup daar nog rustig blijven zitten.

Om 14.15 uur begon ik lichtelijke zorgen te krijgen, pupje moet er toch keertje uitkomen, zal toch niet dood zijn?? Ik had van de dierenarts oxytocine gekregen par dagen geleden en heb een klein beetje van de spuit in haar bilspier ingespoten en in de tuin laten draven, dan komt het sneller in de bloedbaan. Het werkte na een kwartiertje, kwamen eerst kleine weeën op gang en daarna begon ze te persen, ze had er moeite mee.. Ik stond al met de handdoek al in de startblokken, want Joost mag weten hoe de pup eruit kwam…

Pupje kwam zonder vlies in stuitligging eruit en Lola had er moeite mee om de rest te persen, dus heb haar bij een perswee geholpen door voorzichtig de pup eruit te trekken. Er kwam wat vocht uit haar bek en neusje maar begon wel gelijk naar adem te snakken, op z’n kop pupje even gewreven dat de vocht eruit kon lopen en daarna helemaal alive and kicking!! Het was een teefje van 516 gram en kreeg het roze bandje om.

Daarna zag je Lola meer tot rust komen en voelde ook geen pupjes meer in haar buik.. Weer uitgelaten, gegeten en gedronken, werpkist schoongemaakt en schoon kleed erin. Toen Lola en de pups er vredig bij lagen heb ik zelf ook even een klein tukkie gedaan op de bank 🙂

Lola heeft op 21 juli, op haar eigen verjaardag zelfs (hoe is het mogelijk!) 9 prachtige puppy’s gebaard, 5 reuen en 4 teefjes met flinke gewichten (op eentje na dan). Ze heeft het zo goed gedaan en ben zo trots op haar 🙂 Nu kunnen we met z’n allen van haar baby’s genieten.