Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Int. Show Tsjechië

Int. Show Tsjechië

Op 20 en 21 april hadden we een weekendje shows in Tsjechië.
Mark keurde die zondag de Specialty show van de Briards en omdat wij toch die kant op gingen had ik gekeken of er ook andere alle rassen shows waren. In dat zelfde weekend was er een Internationale show in Praag en op zaterdag was rasgroep 1 aan de beurt. Ik wilde wel graag met Lola (Flashing Jewel Crystal Clear) en Emily (Flashing Jewel Killer Queen) eraan mee doen. Gewoon om een grote show in Tsjechië mee te maken en om te zien wat voor Witte Herder populatie daar was, misschien wel een leuke toekomstige reu voor een van onze nesten. Een week van te voren waren de inschrijf statistieken online en er waren 26 Witte Herders ingeschreven! Dat is wel een mooi aantal!

Omdat Mark die vrijdag de 19de nog gewoon moest werken, had ik de andere hondjes naar de oppas adressen gebracht en Emily en Lola showklaar gemaakt en in de avond rond 23.00 uur zijn we weggereden. De hele nacht door en om en om gereden/geslapen kwamen we in de ochtend rond 6.30 uur bij Praag aan. Even bij een tankstation gestopt, hondjes uitgelaten en eten gegeven, zelf even ontbijten en opfrissen en dan gaan met die banaan naar de showhallen!

Mooie, ruime, koele hallen terwijl het buiten best wel warm was. De Witte Herders waren om 9.15 uur aan de beurt en de keuring ging best wel snel. Eerst was Emily aan de beurt en ze werd beste puppy van het ras en mocht einde van de dag de erering in.
Daarna was Lola aan de beurt in een sterke kampioensklasse, ze werd tweede geplaatst met een uitmuntend en daarna reserve beste teef geworden!

Aan het einde van de dag mocht Emily in de erering verschijnen en in een grote puppy groep werd ze bij de beste 5 geselecteerd.

Super trots op onze hondjes, ook hoe goed ze zich kunnen presenteren na een lange reis in de auto door gebracht te hebben, in vreemde omgeving eten en hun behoeftes doen en dan fris en fruitig in de ring verschijnen 😀

Emily

Lola

Reacties zijn gesloten.