Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Trimsalon

Trimsalon

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag 09.00 - 17.00 uur op afspraak

Pinnen?

Ja graag! Contant mag ook

Afspraak maken

Kan telefonisch, whatsapp of e-mail

Let op! Indien u uw afspraak minder dan 24 uur van te voren afzegt of niet nakomt kan ik die plek niet meer opvullen en ben ik genoodzaakt de kosten door te belasten.  

Graag ook aandacht voor de andere ‘huisregels’ om het voor iedereen leuk te houden: 

  • U kunt uw auto op onze aangewezen parkeerplaats parkeren.
  • Zorg ervoor dat u uw hond aangelijnd houdt in en om de trimsalon. Is er nog een andere klant binnen, wacht dan even buiten. 
  • In bad en op tafel met een volle maag is voor uw hond niet fijn. Geef daarom geen (volledige) maaltijd net voor de trimbehandeling.  
  • Ook lang ophouden is voor uw hond niet prettig. Zorg dat uw hond goed uitgelaten is. Eventueel kunt u uw hond langs de berm (niet op onze oprit of in de tuin) nog even uitlaten. Wilt u de uitwerpselen wel opruimen?  
  • Een loopse teef is geen probleem, maar laat het wel even weten.  
  • Wanneer uw hond niet fit is (hoesten, diarree, futloos etc.) graag een andere afspraak maken zodat eventuele besmetting voorkomen wordt en uw hond niet overmatig belast wordt. Bij twijfel graag even overleggen. 

Hondentrimsalon Roxanne Kort

Mijn ouders fokten en showden vroeger de Bichon Frisé dus ik was vanaf baby-zijnde al opgegroeid tussen de Bichons. Al op zeer jonge leeftijd zat ik al te ”tutten” met de honden en liep regelmatig met een borstel en een kam in mijn handen om ze te borstelen en te kammen. Daarna leerde mijn moeder hoe ik ze kon wassen en föhnen en vanaf mijn 12de mocht ik leren knippen op de niet-showhonden. 

Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze toch altijd ;). 

Ik heb altijd al gezegd ik word een hondentrimster zodat ik thuis kan werken, niets is handiger als je eigen baas bent. Ik wist ook al dat ik verder wilde in het ”hondenwereldje” en wilde een eigen lijn Zwitserse Witte Herders opzetten. Als eigen baas zijnde is dat natuurlijk makkelijk te combineren als ik weg moet voor een dekking in het buitenland of als er een teefje gaat bevallen. 

Ik heb mijn opleiding MBO3 dierentrimmen gevolgd aan de AOC Groene Welle in Zwolle. Deze was niet ABHB (vakvereniging voor hondentrimmers) erkend, maar de theorie en het praktijk gedeelte zijn exact hetzelfde als een ABHB erkende opleiding in Barneveld. Toch wilde ik een ”ABHB diploma” en 2 weken na het examen van de Groene Welle had ik ook nog examen gedaan op dezelfde onderdelen in Barneveld. Voor beide opleidingen was ik in een keer geslaagd in het jaar 2011, ik zie het maar als een extraatje ;). 

Ik mocht ook gelijk bij mijn twee verschillende stage adressen werken als ZZP-er, zo kon ik meer ervaring opdoen. Daarna heb ik nog 1.5 jaar gewerkt in de Ranzijn in Almere als hondentrimster in loondienst en in 2015 ben ik mijn eigen hondentrimsalon in Zwolle gestart wat ik nog steeds met veel plezier doe. 

In mijn trimsalon werk ik op ergonomische wijze, zo heb ik een elektrisch verstelbaar bad -en tafel. Zo kan ik op hoogte werken en is het voor de hond erg prettig dat hij een makkelijk in -en afstap heeft.

Ik werk alleen met professionele honden shampoo’s, cremespoelingen en andere producten. En voor iedere vachtsoort gebruik ik een andere shampoo, ook de honden met de gevoelige huid.

En verder zijn alle rassen en kruisingen van harte welkom, elke vachtsoort heeft zo zijn eigen werkwijze. 

Was en Blaas
(ontwollen)

Plukken

Knippen

Effileren/
uitdunnen/
inkorten

Scheren

Zie hier mijn Facebook pagina voor de foto’s en filmpjes van de getrimde honden.