Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Drie dagen voordat Neene daadwerkelijk begon met de bevalling had ze al wat last van voorweeën. Temperatuursdaling had ik bij haar niet opgemerkt (net zoals haar eerste nestje) in tegenstelling tot onze andere honden die ik wel altijd op meet. Zo nu en dan rommelde ze wat, sliep ze veel, wilde niks eten tot ineens haar eten wel naar binnen schrokken en dan rommelde ze weer wat. Ik had even gedacht dat ze eerder ging maar schijn bedriegt, ze liet ze nog lekker even binnen zitten 😉

Tot dat het 31 augustus was en zij die dag toch wel tekende dat de bevalling die avond/nacht wel eens ging beginnen. Dus vlak voor de nacht, beddengoed op de bank geïnstalleerd en maar afwachten. Ze lag nog best rustig dus ik dacht, doe even mijn ogen dicht ik hoor haar wel als ze persweeën krijgt. Dat duurde niet lang meer en eerste pup was er ook zo eruit om 1.25 uur! Helaas was deze dood geboren en zo te zien was de pup ook al een paar dagen dood, gelukkig zat de pup nog verpakt in het vliesje en placenta zodat zij niet de andere had bedorven. Waarom deze was overleden is onbekend, misschien door beknelling? Neene is geen grote teef en ook tonnetje rond. Helaas beslist de natuur en ben dankbaar dat de pup niet de boel geblokkeerd had en dat deze door de weeën toch vanzelf eruit gekomen is. 

Een uurtje later kwam er weer een pupje, ze was zo levendig want ze trapte al met de voorpoten het vliesje kapot en zetten het op het schreeuwen, kijk zo zien we dat graag 😀 Het was een teefje van 414 gram en kreeg het Lila lintje om. 
Toen was het weer stil, Neene ging rustig liggen. Na 50 minuten werd ze weer wat onrustig maar vond dat het niet helemaal doorzette, dus hup riem om, handdoek mee en we gaan buiten even stukje lopen! Lopen wekt de weeën ook op. Dat werkte, want buiten wilde ze een plas doen maar ze veranderde haar houding snel en perste zo een pup eruit en kreeg een zachte landing in het gras. Snel pupje opgepakt, Neene deed toch snel haar plas en hup naar binnen. Was ook een teefje van 406 gram en kreeg het gele lintje om. 45 min later ( 4.15 uur) kwam er een reu van 460 gram en kreeg het grijze lintje om. Gevolgd door zijn broer die om 4.35 uur geboren werd van 452 gram en kreeg het rode lintje om. Tussendoor Neene wat vers vlees gegeven met vermalen calcium tabletten (is goed voor de weeën) erin en wat water want mevrouw ging echt zelf de box niet uit om wat te eten/drinken.  Tussendoor ook maar weer nieuwe kleden in de werpbox gedaan, ze had ontzettend veel vruchtwater bij zich dus alles werd giga nat. Vandaar dat ze zo tonnetje rond was!

Neene ging even een welping-pauze houden en dat had zo’n kleine 2 uurtjes geduurd, toen werd ze weer wakker van de weeën en om 6.30 uur kwam er een teefje van 460 gram en kreeg het groene lintje om. 25 min later gevolgd door haar zusje van 428 gram en kreeg het paarse lintje om. 

Neene begon weer wat in te kakken, geen wonder met dagen rommelen en nu werpen. Ikzelf was ook eigenlijk wel doodop want door haar gerommel toch ook wat kortere nachten gehad en ik had maandag en dinsdag ook gewerkt in mijn salon aan huis. Gelukkig weten mijn klanten rond de bevallingstijd dat ik ze op kan bellen om te verschuiven maar zolang er niks aan de hand is kan ik best wat honden trimmen. 
Dus na bijna 24 uur wakker te zijn en geen Red Bull in huis werden mijn oogleden ook wat zwaar. Ik dacht toch maar eventjes mijn ogen dicht te doen. 

Na een lichthazenslaapje kwam er weer een pupje om 9.30 uur, een reu van 436 gram en kreeg het blauwe lintje om. Om 10 uur kwam het laatste pupje, een teefje van 440 gram en kreeg het roze lintje om. Neene even naar buiten genomen voor haar behoeftes en zo kon ik haar mooi even voelen of ze leeg was, haar buik voelde soepel aan en geen verdikkingen dus ik nam aan dat ze nu echt klaar was. Eenmaal binnen eerst weer even een nieuwe kleed in de box en zelf ook even slapen. Ik wilde Neene na zo’n lange nacht ook even laten bijkomen. Paar uurtjes later toen ze weer wat wakkerder was (en ik ook 😉 ) had ik haar achterhand, staart en kop even gewassen zodat ze weer lekker fris was, van zo’n bevalling worden ze over het algemeen niet schoner van. En even uitgebreid haar box verschoont met een schone vetbed erin. Neene is een top-mama, ze verzorgd en poetst ze zo zorgvuldig.

Even een samenvatting van de geboorte: op 1 september waren er 9 pups geboren waarvan 1 levensloos ter wereld kwam en de andere 8 zeer levendige en stevige puppy’s zijn 3 reuen en 5 teven geworden.