Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Op 16 mei zou Lupa uitgerekend zijn, 63 dagen na ovulatie. Maar ze bleef rustig, de dagen ervoor en ook op de 16e. Ik had wel gewoon mijn trimsalon klantjes staan, zolang de aanstaande mama rustig is is er geen paniek om klanten af te bellen. Lupa had ook nog goede eetlust en had geen aandrang om continue naar buiten te gaan voor haar behoeftes. Kortom gewoon een ”normale” dag. 

De 17de ging het eigenlijk hetzelfde. Op de 18de kwam er toch wat meer onrust. Het eten liet ze staan, ze moest wat vaker naar buiten, af en toe haar kleedje in de werpkist in de war ”graven” en weer slapen. Dat ging gedurende dag steeds meer en meer, op een gegeven moment wilde ze elk uur naar buiten voor een mini plasje of een poepje net zo lang tot dat ze echt goed ”leeg” was.

In de avond kreeg ze wat grotere ogen, haar aders in het gezicht werden zichtbaarder en alles leek er ook op dat het niet heel lang meer ging duren. Besloten om voor de nacht op de bank te gaan slapen.

Om 1.30 uur werd ik wakker van Lupa, ze was erg druk in de weer en hoorde dat ze weeën had. Liet haar maar even gaan voordat ik straks alle lampen aan doe en zij er misschien last van zou hebben, zodra ik de pup eruit hoorde komen deed ik een lampje aan en was Lupa druk bezig met het schoonlikken. Het was een behoorlijke pup die geboren was om 1.50 uur, zodra Lupa klaar was met schoonlikken de flinke jongen even gewogen en hij woog maar liefst 718 gram! Dat is eigenlijk een gewicht wat in uitzonderlijke gevallen voorkomt en een wonder dat hij zonder fratsen eruit gekomen is. Normaal weegt een pup bij een groot nest rond de 400 gram, een gemiddeld nest tussen de 400-500 gram maar dit is wel erg veel. De pup was een reu en hij was gelijk opzoek naar een tepel. 

Niet veel later, om 2.10 uur kwam nummer 2 eraan, ook een behoorlijke pup maar geen mega als z’n broer. Hij woog 564 gram (ook gemiddeld best zwaar) en was gelijk goed wakker.

Als laatste kwam er een meisje om 3.00 uur, ook een behoorlijk gewicht van 522 gram. Ook zij was uit het vliesje gelijk levendig en al druk opzoek naar iets om te drinken. 

Lupa had best nog veel naweeën en bleef ook druk. Maar na 1.5 uur werd ze wat rustiger en wilde ze ook naar buiten voor een plasje. Lupa haar buik nog even goed nagevoeld en ze voelde soepel en leeg aan. Ondanks dat ze 3 pups geworpen heeft had ze er best wel een grote smeerboel van gemaakt (alsof er 10 geboren waren 😉 ). Dus voordat de kist werd schoongemaakt Lupa zelf eerst even haar kop, staart en kont wassen. Daarna haar werpkist schoon en nieuw kleedje erin. Lupa lag er tevreden bij en viel gelijk in slaap.

Een samenvatting van de bevalling:
In ruim 2 uur tijd zijn er 3 pups geboren. 2 reuen van 718 en 564 gram en 1 teef van 522 gram. De zwaarste reu kreeg het grijze lintje om, de andere reu het donker rode lintje om en het teefje uiteraard een mooi roze lintje om.