Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Emily was wel vrij rustig de dagen voor de bevalling, ze deed gewoon haar ding nog, lekker slapen en bakje vlees ging er ook met gemak in. We gingen rustig het weekend in en maandag ochtend toen ik de woonkamer binnen kwam vond ik Emily wat onrustig ogen, ze had een rommeltje van haar werpkist gemaakt, haar ogen en gezicht stonden vol van de adrenaline. Haar temperatuur was inmiddels ook 1.5 graden gedaald.
Hmm wat ging ik doen, ik had klanten staan voor in de salon en die kon ik natuurlijk afbellen en naar een andere dag verplaatsen, maar Emily kon zo nog wel de hele dag rommelen en vaak beginnen ze later op de dag. Besloten om het per klant aan te kijken, regelmatig naar binnen te lopen en toezicht houden op de camera.
Snel de klanten getrimd, Emily had met tussenpozen rust en onrust. Om 16.00 uur was ik klaar met werk en zag dat Emily daarna weeën kreeg zo rond 16.15 uur. Wat een timing! … Of had ze gewacht op mij?

Om 16.45 uur werd de eerste pup geboren, een teefje van een normaal gewichtje van 409 gram. Zij kreeg het fuchsia lintje.
En toen was het weer rustig. Emily was dol gelukkig met haar eerste dochter en poetste haar ook flink. Om 18.25 uur kwam nummer 2, een teefje van 510 gram en zij kreeg het roze lintje om.
Om 19.00 uur kwam er weer een teefje en zij woog 430 gram en kreeg het lila lintje om en om 19.30 uur kwam de eerste reu van 433 gram en kreeg een oker/geel lintje om. 

Tussendoor Em even uitgelaten en haar wat recovery blikvoer met calcium tabletjes gegeven voor een extra boost. Calcium geeft extra ondersteuning voor de weeën en ze heeft dat ook wel nodig als er pups bij haar drinken. Er wordt dan van een zeer korte tijd veel calcium gevraagd aan het lichaam.

En er kwam weer een vaart erin: om 20.30 uur kwam een reu van 503 gram en kreeg het turquoise lintje, om 21.15 uur wam er weer een reu van 447 gram en kreeg lintje zilver om, om 21.40 uur kwam er een teefje van 403 gram en kreeg het donker rode lintje om.

Normaal houdt een teef tussendoor even een slaappauze, maar Emily niet. Ze bleef haar pups en zichzelf poetsen, en bleef onrustig en wiebelig. Haar lichaam was behoorlijk bezig om de pups uit te drijven. 

Om 22.43 uur kwam er weer een wat dikkere pup, een reu van 514 gram en kreeg het lime kleur lintje om. 23.20 uur kwam er weer een reutje van 469 gram en kreeg het groene lintje om.

Emily was ondertussen al behoorlijk moe geworden, maar al haar tekenen gaven aan dat ze nog niet klaar was. Even weer uitgelaten en wat laten eten. 

Als hekkensluiter kwam er om 00.40 uur een teefje van 488 gram en zij kreeg het oranje lintje om.

Na deze pup werd Emily ook rustiger. En een half uurtje gewacht en gevoeld maar ze was echt leeg. Snel haar hoofd en achterkant gewassen want dat was behoorlijk vies geworden en de werpkist schoongemaakt. Mooi nieuwe vetbed erin en kunnen we met z’n allen lekker slapen.

De samenvatting van de bevalling:
Er zijn 5 reutjes en 5 teefjes geboren tussen de 403 en 514 gram.
Alle pups zijn super levendig en actief.