Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Neene was al een paar dagen wat aan het rommelen maar dat was meer nesteldrang. Paar keer per dag ook haar temperatuur opgemeten maar alles was nog netjes. Tot maandag 31 oktober, toen kreeg ze in de avond de temperatuurdaling, naar 36.7. Meer dan één graad gedaald dat betekend binnen 24 uur begint de bevalling. Ze was die avond nog vrij rustig dus met babyfoon erbij ben ik toch in mijn eigen bed gaan slapen. De volgende ochtend alles nog rustig maar toch zat er meer beweging in Neene. Ik had die dag klanten staan maar durfde het niet aan om te gaan werken, straks is er een klant net gewassen en kletsnat en zal Neene met de bevalling beginnen… Toch de klanten voor de zekerheid afgebeld en de afspraken verplaatst. Maar goed ook! Want einde van de ochtend begon ze nog meer te rommelen en begin van de middag nog meer onrust. Ineens was ze rustig en lag ze er relaxed bij en krap half uurtje later hoorde ik twee kleine kreuntjes en daarna dat ze iets aan het schoonlikken was. Snel om het hoekje gekeken en daar lag de eerste pup! Geboren rond 13.30 uur en het was een teefje van 454 gram. Zij kreeg het (oud) roze gekleurde lintje om. Neene had er de vaart in want amper 5 minuten later kwam pupje nummer 2, een reu van 470 gram en hij kreeg het licht blauwe lintje.
Om 13.55 uur kwam puppy 3, een reutje van 436 gram en hij kreeg het donker grijze lintje. En deze was amper droog toen nummer 4 kwam (om 14.15 uur), een reutje van 482 gram en hij kreeg het zilver lintje om. Poeh 4 pups in amper een uur tijd, dat is voor ons een record zo snel! Ik had Neene even wat te drinken aangeboden maar dat wilde ze niet, een beetje recovery blikvoer met calcium tabletjes erin wilde ze wel!
Vlak na deze opkikker maaltijd kreeg ze weer 2 weeën en kwam puppy nummer 5 eruit, wederom weer een reu! Wat een mannen nest haha. Hij woog 462 gram en kreeg het turquoise lintje. Dat was om 14.43 uur en ook deze was amper goed droog toen de volgende weeën aan kwamen nog een reutje werd geboren om 15.05 uur, hij woog 488 gram en kreeg het oker gekleurde lintje.
Om 15.35 uur kwam puppy nummer 7, een teefje! Mevrouw ”roze” toch niet de enige dame 😉 zij woog 486 gram en kreeg het lila lintje om. Neene even uitgelaten en weer een hapje laten eten. Wat een mega snelle bevalling en ook weer overdag, wat een ”luxe” weer 😉

Tussen de pups van June en Neene zit 9 dagen verschil in, maar alsnog hebben de pups van Neene en andere kleur lintje om en er staan hartjes op.

Even een samenvatting van de bevalling:
Er zijn 7 pups geboren, 5 reuen en 2 teven. Allen mooi gelijkmatig in gewicht van 436 tot 488 gram. In een voor ons een record tijd van 13.30 uur tot 15.35 uur. Neene en haar pups maken het goed <3