Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

June was best wel dik voor haar eerste nestje dus ik had eigenlijk wel gedacht dat zij eerder ging bevallen. Maar nee.. Ze beviel op 23 oktober 2022! Zaterdag nog niks aan de hand, deed gewoon haar ding en zo nu en dan haar kleedje graven maar goed dat deed ze al de hele week. Zondag ochtend deed Mark de honden naar buiten en speelde ze nog vrolijk met Evie (de kleine Bichon pup van 8 weken oud). Rond een uurtje om 10 zag ik een plasje vocht (geen urine) naast June haar werpkist en ineens stond haar gezichtsuitdrukking ook anders: haar vliezen waren gebroken. 
Krukje gepakt en ernaast gaan zitten. De eerste pup werd geboren om 11.05 uur na een paar persweeën kwam ze al! Best een zwaargewicht pup van 518 gram, een teefje en ze kreeg het gele lintje om. June had er vaart in want mevrouw geel was net een beetje droog tot dat ze weer een wee kreeg en dat ging snel over naar persweeën en toen kwam de tweede pup om 11.30 uur, ook een teefje en deze woog normaal met 418 gram. Zij kreeg het groene lintje om. Kwartiertje later kwam er een reu van 500 gram en hij kreeg het licht blauwe bandje om. Om 12.20 uur kwam er een teefje van 388 gram en kreeg het roze lintje om . Zo he dat ging best snel achter elkaar! June begon ietsje in te kakken, ze wilde wel iets eten maar niet veel en wilde eigenlijk even slapen. Ze had net haar ogen even dicht tot dat ze wakker werd van een wee en weer nog een wee. Maar deze leek toch wat moelijker te zijn. Toch maar even naar buiten toe, even een stukje lopen wil ook nog wel eens helpen. June ging eerst even plassen en daarna weer in ongemakkelijke pershouding staan, alsof er een pup al in de geboortekanaal zat. Heb haar maar even laten staan, om haar nu zo naar binnen te nemen terwijl er iets dwars zit is ook niet fijn.
Ze had er enigzins best wat moeite mee maar uiteindelijk kwam hij! Een flinke reu van 558 gram geboren rond 13.10 uur! Snel mee naar binnen genomen en hij kreeg het blauwe lintje om. 
Alsof het vele persen wat geholpen had bij de anderen weet ik niet maar om 13.25 kwam er een teefje ter wereld van 376 gram en zij kreeg het paarse lintje om. Nu was June toch echt wel moe… Beetje recovery blikvoer met calcium tabletjes ging er wel in en daarna gingen de oogjes echt even dicht. Uurtje later werd ze toch wat onrustiger en tegen 14.50 uur kwam het laatste pupje  ter wereld, een reutje van 380 gram en hij kreeg het grijze bandje om.

Samenvatting van de geboorte: tussen 11.05 en 14.50 uur zijn er 7 pups geboren, 4 teefjes en 3 reutjes. Alle 7 alive and kicking en dronken allemaal gelijk goed, mama June is er trots op <3 

Schone werpkist, alle pups een lintje om gedaan en nu lekker bijkomen <3