Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Gin had paar dagen voor de bevalling al behoorlijke schommelde temperatuurmetingen. Maar donderdag 25 augustus in de ochtend was hij 36,9 graden en echt minimaal 1 graad gedaald. Dit zou betekenen dat ze binnen 24 uur met de bevalling begint. Die ochtend wilde ze ook niet eten, zelfs geen lekker bakje vers vlees van Energique, nou dat ”beloofd” wat ;). De hele dag was ze wat aan het rommelen, veel hijgen, wilde meerdere malen naar buiten gaan en gewoon onrustig. 

Dat werd aan het einde van de dag steeds heftiger en tegen 18.30 uur kreeg ze de eerste wee. Dat werden er ook steeds meer tot dat het echte persweeën werden en toen kwam er het eerste pupje eruit om 19.45 uur! Een teefje van 178 gram en Gin deed het zo goed, ze bleef heel rustig en samen met wat hulp heeft ze haar pupje mooi kunnen schoon likken. Het eerste teefje kreeg het paarse lintje om. 

Gin bleef wat onrustig, zo nu en dan een wee, weer even slapen, dan weer een wee en veel hijgen en haar pup likken. We vermoedde dat ze haar andere pups nu tegelijk aan het uitdrijven was want eigenlijk best wel ”laat” kwam er na 2.5 uur pas de volgende pup eruit. Ook deze werd zorgvuldig schoongelikt, pupje was ook erg levendig en weer een teefje van 178 gram! Zij kreeg het lila lintje om. Nadat Gin beetje bekomen was van het tweede pupje kreeg ze weer weeën wat snel gevolgd werd door persweeën en om 22.54 uur kwam er weer een teefje van 162 gram uit. Ook gelijk een levendige pup die ook wilde drinken toen ze eenmaal ”uitgepakt” was ;). Zij kreeg het licht blauwe lintje om. 

Gin ook even eruit gehaald en mee naar buiten genomen voor een plas, dat had ze al een tijdje niet gedaan en ook even wat recovery van royal canin met calicum tabletje voor wat extra energie. Extra calcium is goed voor de weeën en de lactatie. 

Op de echo hadden we 3 pups gezien en er waren ondertussen 3 pupjes geboren maar ik dacht er nog een te voelen in Gin haar buik en ze was naar mijn idee nog te onrustig om klaar te zijn van de bevalling. 
En ja hoor… om 23.50 uur kwam er nog een pupje…. de laatste en het was een reutje!
Hij woog 174 gram en ondanks dat hij de enige reu is toch een lintje om gedaan voor goede herkenning op de foto’s 😉 

Na deze pup zag je tevredenheid in Gin haar ogen en de moeheid sloeg toe. Ben een uurtje bij haar gebleven en de rust was weer helemaal weergekeerd. 

Een korte samenvatting van de geboren pups: het zijn 3 teefjes en 1 reutje geworden, allemaal alive and kicking met mooie gewichten die ook dicht bij elkaar zitten. 
Gin had het echt super gedaan!