Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Op vrijdag 21 januari had ik bij Emily een temperatuursdaling geconstateerd en zaterdag de 22ste was zij onrustiger: veel hijgen, eenmaal in de tuin willen graven, eenmaal binnen veel hijgen, dan weer diep slapen en zo ging dat door. Eind van de middag zag ik dat ze haar ogen anders had, haar adres in het gezicht waren zichtbaar en ze hijgde nog meer: het ging niet meer lang duren. 

Om 19.30 uur kreeg ze een perswee en een kwartiertje later ongeveer nog een perswee en toen was de eerste pup moeiteloos geboren! Emily deed het zo netjes voor de eerste keer en ze was helemaal hyper en dol dat ze een puppy in de werpkist had. Bij nestjes van anderen wilde ze ook zo graag moederen en nu had ze er zelf een.
De eerste pup was een reutje van 440 gram en kreeg het groene lintje om. Niet veel later kwam er nog een perswee en daar was nummer 2! Ook een reu van 518 gram en kreeg het rode lintje om. Toen was het een klein uurtje stil en de derde pup werd om 20.45 uur geboren en was ditmaal een teefje van 440 gram en kreeg het lila lintje om.
Emily nam haar tijd wel, persweeën waren kort en moeiteloos maar ze nam tussen de pups door haar tijd want om 22.00 uur werd er een ander teefje geboren van 392 gram en kreeg het paarse lintje om.
Even Emily naar buiten laten plassen en hapje vlees met wat druivensuiker en calcium tabletjes gingen er ook goed in. Om 22.45 uur kwam er een reutje van 502 gram en kreeg het turquoise lintje om. 
Toen was Emily echt wel goed moe… Ze was hyper maar ook moe tegelijkertijd en gaf zich toch even over om een powernap te doen. Ze werd rond 00.00 uur weer wakker van een perswee en om 00.20 kwam er nog een perswee en kwam er weer een reutje uit van 406 gram en kreeg het licht blauwe lintje om. Nu was Emily echt toe aan een diepe slaap. Ze likte haar pupjes en ging vervolgens gestrekt slapen. Ik was er nog 2 uurtjes bij gaan zitten maar ze bleef lekker slapen, al dacht ik toch wel een pupje te voelen in haar buik. Daarna ging ik zelf ook maar even op de bank liggen en proberen wat te slapen. Ik sliep licht en ik hoorde Emily rond 4.00 uur weer hard en onrustig hijgen met een wee ertussendoor. Snel bij haar gaan zitten en afwachten… Dat duurde niet lang want om 4.15 uur kwam het laatste pupje! Ook een reutje van 496 gram en kreeg het gele lintje om. Emily even weer laten plassen en wat eten gegeven en ze werd een stuk rustiger. Even een nieuw kleedje in gedaan en weer op de bank gaan liggen, over een paar uurtjes begint er weer een dag en dan maak ik de rest allemaal in orde 🙂

Paar uur later, Emily was weer bijgekomen 🙂 Heb haar eventjes haar achterhand gewassen want die was behoorlijk vies van de bevalling. Ook haar werpkist schoongemaakt met nieuw kleedje erin en ze ging tevreden erbij liggen met haar kersverse kroost!

In totaal zijn er 7 puppy’s geboren, 5 reutjes en 2 teefjes en allemaal alive and kicking!