Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Roxy woont in een permanent gastgezin en 1,5 week voor de uitgerekende datum kwam ze bij ons terug. Ze werd goed ontvangen door onze honden thuis, iedereen accepteerde dat ze er was en Roxy vond ook haar plekje in de roedel. Zo kon ze ook weer aan ons wennen en aan haar nieuwe ”onderkomen” de werpkist met een ren eromheen. Een eigen mooie plek waar ze straks in mag gaan bevallen. Roxy onderzocht haar nieuwe ”mand” en ze accepteerde het gelijk en ging er mooi in liggen slapen. Ze at als een bootwerker de dagen voor haar bevalling, 1,5 kg vlees (van Energique) ging per dag ging er wel door heen. Op 10 december had ik een temperatuursdaling van haar gezien en in de nacht van de 10e naar de 11e had ze ook wat zitten rommelen en was ook wat misselijk en had haar eten weer uitgebraakt. Overdag op 11 december was ze opvallend rustig, wilde wel eten maar echt mondjesmaat, sliep veel en had veel aandrang om buiten haar behoeftes te doen. 
Rond 17.00 uur begonnen de weeën wat te komen en dat werd echt serieuzer rond 18.00 uur. Ze had er best wat moeite mee, maar de eerste pup werd rond 18.30 uur geboren! Een reu van 418 gram en kreeg het blauwe lintje om.
Roxy deed het echt keurig, onder mijn toezicht maakte ze zelf haar pup helemaal schoon en was er dolgelukkig mee. Heel gaaf zo om te zien dat de natuur het helemaal overneemt en dat ze het al weten voor hun eerste nest.
De tweede pup, een teefje, werd om 19.55 uur geboren. Zij kreeg het paarse lintje om en woog 408 gram. Weer een uurtje later kwam pupje 3, een teefje van 418 gram en ze kreeg roze lintje. Om 21.20 kwam er nog een teefje van 378 gram en kreeg het fuchsia lintje om. Tussendoor Roxy maar even aangelijnd en mee naar buiten genomen met een zaklamp en handdoek, je weet maar nooit of ze buiten ineens gaat persen, maar ze zal onderhand toch wel eens een keer moeten plassen. Eenmaal binnen had ze ook wel trek en at haar vlees met extra calcium tabletten en dextrose suiker met smaak op. Om 22.10 uur kwam er nog een pupje, wederom een teefje van  408 gram en kreeg het licht blauwe lintje om. Roxy begon nu echt een beetje in te kakken na 5 pupjes werpen en besloot ook even om er een pauze in te lassen. Rond 1.00 uur werd ze zo langzamerhand weer wakker, ze was eigenlijk best moe maar haar lichaam begon weer weeën te krijgen. Ik nam haar even mee naar buiten, even de frisse lucht in, de benen strekken en met lopen wekt het de weeën meer op, hopelijk komt pupje nr 6 dan snel 🙂  
Roxy had behoorlijke weeën en uiteindelijk niet zo gek, ze dreef er 2 pups redelijk snel achter elkaar uit. om 1.50 uur kwam er een reutje van 396 gram en kreeg het grijze lintje om en om 2.05 uur kwam er nog een teefje van 348 gram en kreeg het gele lintje om. Na deze twee pups zag ik aan Roxy dat ze klaar was. Ik liet haar eerst even haar gangetje gaan en observeerde haar gedrag en pups. Na veel haar puppy’s gelikt te hebben en ze in een schone werpkist lag zakte ze in een diepe slaap. Super trots hoe ze het gedaan heeft zo voor haar eerste keer.

Even een samenvatting: er zijn 7 pups geboren. 2 reutjes en 5 teefjes tussen de 348 en 418 gram.