Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Donderdag 13 juni zag ik wat verandering aan Emily haar lichaam en gezicht. En ik kreeg een gevoel dat zij niet het weekend zal volhouden. Alles stond al klaar voor Emily en vanaf die donderdag liet ik haar ook in de werpkist slapen en eten. 
Vrijdag was ze rustig maar at niet al haar eten in een rap tempo op wat ze altijd doet en zaterdag ochtend liet ze het staan. Begin van de middag had ze continue aandrang om naar buiten te gaan: plassen en veel poepen totdat er een mini keuteltje eruit kwam, ze is zichzelf aan het ”leeg” maken. Begin van de avond veel hijgen en haar gezicht tekende behoorlijk, ik zei al tegen Mark ”dat wordt op de bank slapen vannacht”.

En ja hoor, de eerste pup werd geboren iets over 22.00 uur op zaterdag de 15e. En teefje en ze was flink aan de maat om te zien met stevige poten. Ik liet Emily gewoon lekker haar gang gaan, wegen en lintjes om doen komt later wel als zij klaar is met bevallen. 

Half uurtje later kreeg ze weer weeën en er kwam nog een teefje, zelfde formaatje als haar zus.

Iets na 00.00 uur kwam de volgende, ook een teefje en ook een ”flinke”. 15 minuten erna kwam de volgende, ook een teefje!

Emily poetste ze flink en het kleed en haarzelf, ze was er maar druk mee! Tussendoor wat water geven wilde ze niet. 

om 1.30 uur kwam de volgende weer aan, ook een teefje en ze oogde iets ”kleiner” dan haar andere zussen maar nog steeds een mooie en flinke maat. Toch zo eens benieuwd met de gewichtjes.
Ze hadden het wel ”goed” daar binnen gehad ;-). 

Half uurtje later kwam teefje nummer 6! Oepsie we krijgen een dames clubje? We hadden eigenlijk in gedachten om een reu van Emily en BB-8 aan te houden, maar Emily slonk al aardig in, zal ze nog een reutje geven? 

Om 2.41 uur kwam de volgende, Emily was weer druk aan de poets en zodra ze klaar was haar pupje even bekeken en weer een dametje die zich bij de groep voegde. 🙂

Emily was moe maar zag aan haar gedrag dat ze nog niet klaar was, er zat nog geen ”rust” in haar ogen, maar ze kakte toch even in. Buiten even een plasje laten doen en dit keer wilde ze wel drinken hebben en een blikje recovery voer met extra calcium tabletten erin dat lustte ze wel!

Mark ging ondertussen even naar bed toe en ik bleef op de bank. Emily ging ook over naar een power-nap en wij deden ook even onze ogen dicht… 

Rond 04.00 uur hoorde ik haar weeën dus weer klaar wakker!
Ze had er wat moeite mee maar uiteindelijk kwam de pup er! Een reutje ;-). 

Er kwam rust in Emily haar lichaam. Weer even de kleden en handdoeken uit haar kist gehaald en wat nieuwe kleden erin gelegd. Eerst even bijkomen en beetje slapen, over paar uurtjes kijken we weer verder.

Er zijn 8 erg levendige en stevige pups geboren, 7 teven en 1 reu.
De reu is het zwaarste van het stel met 512 gram. De teefjes variëren van 444 tot 484 gram en een teefje die al ietsje kleiner leek weegt 378 gram wat ook een prima gewicht is!