Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

De hele week voor de bevalling was Raquel lekker in haar sas. Ze had nog energie voor 10, at met smaak haar maaltijden op en alles ging goed. Vrijdag ochtend wilde ze niet meer eten en gedurende de dag werd ze wat onrustig. Einde van de middag werd ze behoorlijk onrustig en rond 18.00 uur kreeg ze persweeën wat direct 2 puppy’s gaf! Ze haalde ze zelf vakkundig uit hun vliesje en maakte ze goed schoon. Al snel volgde nummer 3 (zonder placenta), hij was er net uit toen nummer 4 ook kwam met een placenta en stukje navelstreng van de voorganger, ze deelden dus samen een placenta! Helaas was pupje 4 levensloos en hij zag zo te zien er ook al eerder overleden uit en woog ook maar 54 gram, heel klein! 

Raquel had er de vaart in want vlak na nummer 4 kreeg ze weer persweeën. Alleen dit keer duurde het langer voordat er een pup kwam. Na een uur vond ik het wat zorgelijker worden en voelde haar van binnen en voelde de pup zitten alleen er zat geen beweging in. Weer flinke weeën en toch maar de dierenarts gebeld.
We konden uiteraard langs komen met wel de mededeling dat het misschien dan een keizersnede zou worden. 

Eenmaal bij de dierenarts met Raquel en haar pups voelde de dierenarts de pup inderdaad ook zitten maar kreeg er geen beweging in. Ook hij probeerde van alles maar pup bleef hangen. Toch maar voorbereiden op een keizersnede. Ik liet Raquel weer op de grond lopen in de hoop dat door de beweging het misschien nu wel beter door kwam. Eenmaal op de tafel vóór de OK voor de narcose prik kreeg ze weer persweeën en kwam de pup er nu toch zelf uit (na bijna onderhand 2 uur persweeën). En hij kwam gelukkig levend eruit maar nam ook direct een kleine, dode pup mee die dus een placenta deelde. 

Op de echo was er nog een pup te zien en het hartje klopte ook goed. Aangezien de weg nu weer vrij was besloten we samen met de dierenarts om naar huis te gaan, de laatste zal wel inderdaad op de normale manier komen. Eenmaal thuis was Raquel dood moe en deed even een slaapje. Logisch ze heeft al zo hard gewerkt!

1.5 uur later werd ze wakker en kreeg weer weeën waardoor de laatste binnen no-time er snel uit kwam.

Even later was Raquel haar rust weergekeerd en was het al dik na middernacht. Haar werpkist schoon gemaakt, pups gewogen en allemaal een lintje om gedaan. Heel toevallig, het zijn ook allemaal reuen! De 2 levensloze pups waren reuen en de 5 levende pups zijn ook reuen. De gewichten zijn allemaal niet zo hoog maar liggen wel dicht bij elkaar:

Turquoise: 128 gram
Oranje: 124 gram
Geel: 94 gram
Rood : 126 gram
Paars: 122 gram

Na de bevalling was Raquel moe maar voldaan, ze poetst haar pups vol met liefde en ze heeft melk voor 100 🙂