Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Normaal gesproken kan ik al een paar dagen van te voren zien aankomen wanneer een teef gaat bevallen. Bij Evie niet, zij bleef de hele week voor de bevalling actief, ging nog echt wel een sprintje trekken ook al was ze wel sneller moe en kon ook nog best hoog springen. Ze was wel dik, maar haar moeder was destijds toen zij drachtig was van Evie veel dikker (droeg ook 4 pups) en ook minder bewegelijk, dus ik vond het best bewonderingswaardig hoe actief Evie nog was!

Maandag 11 maart ging ik gewoon aan het werk. Evie wilde die ochtend niet echt lekker eten en ze moest ook veel ontlasten maarja zo op het eind heeft iedereen gewoon last van een dikke buik ;-). Mark was wel vrij thuis en kon een oogje in het zeil houden. Maar eigenlijk was Evie verder die dag rustig in haar ren/werpkist en als ze los liep was ze best actief.

Ik was net klaar met de werkzaamheden in de salon tegen 16.30 uur en ging de andere honden even verzorgen. En uurtje later was Evie ineens onrustig. Veel hijgen, krabben, graven, wat pieperig en hyper. Die was ineens veranderd in gedrag! 
Ze werd steeds onrustiger en ik bleef bij Evie in de buurt en liet haar gang gaan, de kreeg al snel daarna weeën en daarna persweeën. 

Om 18.25 uur kwam de eerste pup, de dikste die ook nog de weg ”vrij” moest maken. Een teefje met een gewicht van 204 gram.
Evie deed het super, zelf het vliesje kapot maken, navelstreng doorbijten en pupje schoon likken. Ze was net schoon en ze keek me echt aan van ” en nu …? ”. Hierna kreeg ze snel weer weeën en nummer twee, ook een teefje, kwam om 18.50 uur en was 174 gram. Ondertussen was het eerste pupje al bij Evie aan het drinken en het leek Evie al helemaal vertrouwt te voelen.
Om 19.30 uur kwam het derde pupje en tevens ook weer een teefje! Zij woog 166 gram. Ik kreeg een deja vu, het nestje waar Evie uit kwam werden ook eerst 3 teefjes geboren… Ik voelde nog sowieso 1 pupje in Evie zitten. Ondertussen ging Evie wat drinken en ze lustte ook wel een hapje eten. Royal Canin recovery uit een blikje blijft altijd lekker voor de honden en met wat extra calcium erin ter ondersteuning voor Evie haar weeën en calcium op peil te houden. 
Om 20.00 uur kwam de laatste pup, een reutje! Van 152 gram. Ook hij kwam alive and kicking op de wereld.

Evie bleef nog best wel sterke naweeën houden en het duurde een paar uur voordat de rust weer in haar lijf en ogen kwam. Ik voelde ook niks meer in haar buik en omdat ze steeds rustiger werd durfde ik wel te zeggen dat ze nu echt klaar was met werpen.
Super knap gedaan van haar en haar pupjes zijn allemaal zo goed bewegelijk.

Er zijn dus 4 pupjes geboren, 1 reutje en 3 teefjes.
Het reutje heeft het blauwe touwtje om en de teefjes zijn de kleuren paars, oranje en rood.

Nu kunnen we weer genieten van de 4 clowntjes <3