Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Geboorte

Geboorte

Adele was in haar dracht niet zo heel erg dik. Ze is altijd al een hele slanke dame geweest en altijd volop in de draf en rennen dus had ook een enorm strak buiklijntje. Ook tijdens haar dracht buiten altijd lekker druk in de weer met een balletje en altijd draven, rennen en spelen. De laatste week werd ze toch wel ineens best ”dik” en ze at ook steeds slechter. Snap ik wel als je al zo ”vol” voelt. Maar ik moest haar ook even in zelfbescherming nemen want ze wilde met d’r ronde, bolle buik nog steeds wel mee rennen. Al was ze wel sneller moe, ze gaf toch niet op. Dus wat vaker naar binnen en meer rust houden. Dat vond ze overigens ook prima, binnen ligt ze altijd rustig in de mand of ergens op de grond. 

Ook de werpkist werd weekje van te voren opgezet zodat ze daar ook mooi in kan wennen. Adele vond het wel prima eigenlijk, leek wel een grote mand voor haar. 

Eigenlijk toonde ze niet veel tekenen van een naderende bevalling, het slechte eten snapte ik wel dus gaf daar ook niet teveel aandacht aan. Op donderdag de 18e werd ik heel vroeg in de ochtend wakker van haar, ze was aan het piepen en het klonk beetje paniekerig. Bed uit gegaan en bij haar gekeken, leek erop alsof ze nodig naar buiten moest en ze wilde haar werpkist natuurlijk niet bevuilen! Eenmaal buiten inderdaad meerdere keren plassen en poepen. En toen ze weer binnen was zag ik aan haar gezicht dat ze bepaalde blik in haar ogen had en de aderen op de snuit zichtbaar. Oke, zij is snel veranderd in korte tijd! Terug in de werpkist gedaan en op een ”christelijke” tijdstip het bed weer uit gegaan en de dag was begonnen. Ze wilde de hele ochtend naar buiten, ze was zichzelf aan het legen en hoe graag ze eigenlijk haar vlees wilde eten, ze trok toch haar neus ervoor op. Goed teken, de bevalling gaat niet lang meer duren…

Was toch sneller dan gedacht, want tegen 11.15u kreeg ze iets weeën wat volgde naar persweeën en om 11.30 uur was de eerste pup al geboren! Ze likte nauwgeurig en voorzichtig het vliesje eraf, beet de navelstreng door en likte vakkundig haar pupje tot dat ze weer een wee kreeg en in nog geen 10 minuten na de eerste kwam nummer 2. Ook deze werd vakkundig uit zijn ”verpakking” gehaald.

Adele deed eigenlijk alles rustig, de pups kwamen in een snelle tempo achter elkaar eruit, maar ze bleef liggen en deed haar ”werk” op een rustige manier. Af en toe toch een hapje eten (jaaa Royal Canin Recovery blikjes kan je ook amper weerstaan en zit veel energie in met stiekem wat extra calcium tabletjes in verwerkt zodat Adele geen eclampsie zou krijgen en het is goed voor de weeën). Even buiten de benen strekken en een plasje doen en hup binnen kwam de volgende pup alweer. 

Ik heb eigenlijk rustig erbij gezeten en Adele alles laten doen, bij zo nodig bij kunnen springen als er bijvoorbeeld een slijmpropje in de bek van een pupje zat. Adele had net zoals haar moeder enorm veel vruchtwater bij elke pup, soms leek het wel een zwembad. Dus vaak de doeken en kleden vervangen was wel nodig ;). 

Uiteindelijk was het alweer 15.30 uur en er waren 8 pupjes geboren! Ongelooflijk snel, gemiddeld is het 45 minuten per pup en nemen teven vaak ook nog een pauze van 1 a 2 uur. Maar Adele niet, ze had een behoorlijke vaart erin. Na de laatste zag ik ook dat haar blik rustiger werd in haar ogen en ze oogde ook moe en voldaan. Buiten even plasje gedaan en haar buik staand nagevoeld en ze voelde soepel en leeg aan. 
Ze was best smerig dus toch maar even snel de trimsalon in om haar achterhand en kop af te spoelen/wassen. Vlug gedroogd met de waterblazer en een sopje met een schone vetbed mee genomen.

Eerst haar werpkist schoon gemaakt, schone vetbed erin, Adele erin en pupjes een voor een gewogen en nagekeken op geslachten, of er bijzonderheden te zien waren en ze allemaal een lintje omgedaan. Ze zagen er allemaal goed gevuld en stevig uit en ook zeer levendig. Het zijn in totaal 5 reutjes en 3 teefjes geworden. Hieronder hun gewichtjes en kleuren lintjes:

Reu Wit met Zwarte stip: 512 gram
Reu Grijs: 544 gram
Reu Zwart met witte sterretjes: 484 gram
Reu Turquoise: 528 gram
Reu Groen: 498 gram
Teef Roze: 448 gram
Teef Wit met rode streep: 454 gram
Teef Paars:  478 gram