Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Xyno

Xyno

Flashing Jewel Explosive Design

Afkomst: eigen fok
Geslacht: Reu
Vachtlengte: Kortstokhaar
Geboortedatum: 23-07-2015

HD A
ED 0
Rug vrij
MDR1 +/+
DM N/N
MH N/N

Vader: Xeno vom Sutumer Grund
Moeder: Lenmana vom Terlüner Schloss

Nederlands Jeugdkampioen’16
BeNeLux Jeugd Winner 2016
BeNeLux Winner 2016
Jeugd Winner 2016
Nederlands Kampioen
Int. dogshow Eindhoven’18 BOG3
Geselecteerd voor hond van het jaar show’18

Goed gekeurd door de RZWH

Xyno komt uit ons E-nest. Een nest waar wij hoge verwachtingen van hadden en met een interessante stamboom. Vandaar dat we zowel een reu, Xyno, als een teef, Fame, hebben aangehouden voor onze kennel. Inmiddels kunnen we concluderen dat ze die verwachtingen ruimschoots waar hebben gemaakt. Beiden zijn uitgegroeid tot prachtige witte herders met fijne karakters en werden moeiteloos Nederlands Jeugd Kampioen en Nederlands Kampioen. 

Xyno is met 63 cm een mooie middenmaat reu zoals wij dat graag zien. Hij heeft een fraai reuenhoofd met een altijd vrolijke en vriendelijke expressie, een mooie krachtige voorsnuit, de gewenste amandelvormige donkerbruine ogen en evenwijdig rechtop gedragen stevige oren. Uiteraard een compleet scharendgebit en donker pigment. 

Hij heeft een sterke hals en duidelijk gemarkeerde schoft. Hij is iets korter in lichaam dan de 10:12 verhouding die de rasstandaard vraagt. Zijn goed gewelfde ribbenkast die ver doorloopt, sterke lendenen en een croupe van goede lengte en ligging geven hem een krachtig en substantievol lichaam. Zijn mooie harmonische hoekingen in voor en achterhand, sterk bone en voeten en rechte beenstanden zorgen voor een groot loopvermogen met ruime krachtige passen. Xyno heeft een volle kortstokvacht met een zeer goede structuur en heeft zoals wij dat graag bij de kortstokharigen zien toch een duidelijke kraag en bevedering aan zijn dijen en staart. Hij is van nature erg wit en toont slechts wat creme aan zijn oorranden. 

Hij heeft een heel fijn temperament. Opgegroeid en woonachtig in een gastgezin met jonge kinderen en katten is hij eerder een rustige allemandsvriend. Met andere honden is hij zelfverzekerd, maar geen dominante ruziezoeker. Tijdens de trainingen en shows beschikt hij over de nodige will to please en is hij altijd vrolijk en onvermoeibaar. Kortom een heerlijke hond. 

Xyno beschikt over uitmuntende gezondheidsuitslagen en is goed gekeurd als dekreu door de Nederlandse rasvereniging RZWH. Xyno staat alleen ter dekking voor goedgekeurde en passende teven. Voor buitenlandse interesse is KI (gekoeld of bevroren) mogelijk.