Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Tiyo

Tiyo

Flashing Jewel Grand Canyon

Afkomst: eigen fok
Eigenaar: M. Holbrouck
Geslacht: Reu
Vachtlengte: Langstokhaar
Geboortedatum: 6-11-2016

HD A
ED 0
Rug vrij
MDR1 +/+
DM N/N

Vader: Elite de l’Aige de la Tournelle
Moeder: Flashing Jewel Casualty of Love

Nederlands Jeugdkampioen’18
Nederlands Kampioen

Goed gekeurd door de RZWH

Tiyo is een zoon onze Jewel en de Franse reu Elite. Beide ouders hebben een indrukwekkende showcarriere met Kampioenstitels in meerdere landen en werden meermaals BOB/BOS op grote (specialty) shows. Helaas gaf Jewel in haar eerste nestje slechts één reu en één teef, waardoor wij niet konden selecteren en besloten we beide puppy’s te verkopen. Bij het terugzien van de puppy’s bleken ze de verwachtingen echter volop waar te maken en uit te groeien tot zeer veelbelovende Witte Herders. Gelukkig konden we de eigenaren van Tiyo overhalen om hem eens in te schrijven voor een show, waar Roxanne hem wel kon uitbrengen. Tijdens deze eerste show in de puppyklasse op de kampioenschapsclubmatch won hij direct zijn klasse en werd tevens beste pup van de dag. Een mooie start van zijn showcarrierre! 4 shows in de jeugdklasse waren goed voor 4 CAC’s en de titel Nederlands Jeugd Kampioen. De eerste show na de vereiste 27 maanden werd hij ook definitief Nederlands Kampioen! 

Wij zijn ook erg blij dat wij Tiyo in 2021 zelf konden gebruiken voor een van onze teven en hebben een prachtige dochter, Adele, van aangehouden. Hopelijk kan zij in de toekomst de lijnen weer voortzetten. 

Tiyo is met 65 cm een ruim middelgrote reu met uitmuntende lichaamsverhoudingen. Zijn altijd attente houding en goede anatomie geven hem een fraai en elegant silhouet. Hij heeft voor ons een perfect Witte Herder hoofd. Gestrekt met parallelle lijnen, een vlakke schedel en van boven en van opzij gezien wigvormig met attente rechtop gedragen stevige oren. Zijn donkere iets schuin geplaaste ogen geven hem een vriendelijke levendige expressie. Zijn goed gespleten bek met zwart pigment en krachtige witte elementen geven een mooi contrast. 

Zijn fraaie hals, gemarkeerde schoft, sterke rechte rug en een lange croupe zorgen voor een uitmuntende bovenbelijning. Zijn duidelijke aanwezige voorborst, goede evenredige hoekingen in voor- en achterhand zorgen voor balans in stand en beweging. Hij heeft krachtig passend bone en sterke gesloten ovale voeten. Tiyo is net als zijn moeder erg energiek en onvermoeibaar in beweging. Wanneer de ring groot genoeg is kan hij zijn stuwkracht en ruime uitgrijpende gangen tonen. Hij heeft een fraaie langstokhaarvacht met goede structuur en is van nature mooi wit met nauwelijks wildkleur. 

Tiyo is een zeer energieke, maar absoluut vriendelijke hond die graag van alles onderneemt met zijn eigenaren. Hij kan het ook goed vinden met zijn andere huisgenoten. Buiten is hij onvermoeibaar. Tijdens een logeerpartij bij ons is hij ook mee geweest naar de IGP vereniging waar wij trainen en blijkt hij, net als zijn moeder, ook te beschikken over de werkeigenschappen en belastbaarheid die wij graag zien, maar die tegenwoordig nog maar weinig te vinden is bij Witte Herders. 

Tiyo is volledig eigendom van Michiel Holbrouck. Hij heeft Tiyo inmiddels volledig laten testen en hij beschikt over uitmuntende gezondheidsuitslagen en is goed gekeurd als dekreu door de Nederlandse rasvereniging VZWH (voorheen RZWH). Tiyo staat ter dekking voor goedgekeurde en passende teefjes.