Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Lola

Lola

Flashing Jewel Crystal Clear

Afkomst: eigen fok
Geslacht: Teef
Vachtlengte: Langstokhaar
Geboortedatum: 21-07-2013

HD A
ED 0
Rug vrij
MDR1 +/+
DM N/N
MH N/N

Vader: Alkoomie vom Terlüner Schloss
Moeder: Eagle Kyna des Gardiens du Pacte

Nederlands Jeugdkampioen
BeNeLux Jeugdwinster 2014
Nederlands Kampioen

Werktitels:
VZH/BH gehaald op 18-03-2018
IGP1 B/C gehaald op 31-10-2020

Goed gekeurd door de RZWH

Lola komt uit Kyna haar tweede nest (C nest) en was samen met Jewel de witste puppy uit het nest.

Lola heeft een mooie, aanliggende vacht en zeer donker pigment. Ze is ontzettend vriendelijk naar mensen en andere dieren en wilt ook altijd wel spelen met andere honden. Ze is in huis erg rustig en wilt altijd graag geknuffeld worden, ze is een ontzettende grote slijmbal! Buiten, als ze los loopt, is ze energiek en druk en wilt graag spelen en achter de bal aan rennen. Bij ons thuis is Lola ook de baas in de roedel en dat wordt ook goed geaccepteerd door alle honden, als er logés bij ons komen dan regeert zij ook de boel en zorgt voor rust in de roedel.

Nadat ik Mark heb leren kennen en zijn hobby: honden trainen voor IGP ben ik met Lola ook begonnen op 2.5 jarige leeftijd. Lola heeft er enorm schik van, iets doen voor mij vindt ze geweldig. Het was voor mij de eerste keer om een hond af te richten voor IGP en dan ook met een volwassen hond gaat dat minder snel dan wanneer je met een pup van 8 weken ermee begint. Lola heeft tijdens haar 5 trainingsjaren 3 nestjes gehad waardoor de examens ook steeds werden uitgesteld. Wij hebben ongelooflijke lol met zijn tweeën gehad (en ik heb ook heel veel geleerd mbt de africhting) en in maart 2018 behaalden wij VZH (verkeerszekere hond) en in oktober 2020 behaalden wij IGP1 deelcertificaten afdeling B en afdeling C. Na haar examen van oktober 2020 ben ik met Lola ermee gestopt en ben ik volop met haar dochter Emily aan het trainen (zij heeft haar VZH behaald in oktober 2020 en ik ga met haar verder voor IGP1, Lola heeft haar genen goed doorgegeven 😉 )

Naast Lola haar werk-skills is ze ook een echte allrounder want op het showgebied heeft ze het ook ontzettend goed gedaan, ze is Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen en BeNeLux Jeugdwinster’14 geworden.