Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Bichon Frise D-nestje

Bichon Frise D-nestje

Geboren op 11 maart 2024

406149434_10228249481575165_2480700443085188768_n
Volzhskiy Arkos Alvares ''Maddox''
Schermafbeelding 2024-01-14 214111
Flashing Jewel Charming Gin ''Evie''

Patella Luxatie: 0/0 vrij
Ogen getest op 22-11-2023: vrij
DNA profiel geregistreerd

Vader: Allegro con Brio
Moeder: Absoljut Triumf White Pearl

Spaans Jeugd Kampioen
Spaans Kampioen
Gibraltar Kampioen
Int. Kampioen
Spaans Veteraan Kampioen
World Vetera an Winner’23

Patella Luxatie: 0/0 vrij
Ogen getest op 8-9-2023: vrij
DNA geregistreerd

Vader: Whitemantra Ivory White Thullip
Moeder: Flashing Jewel Be Like Furby

Nederlands Jeugd kampioen

-UPDATE- Evie is drachtig!

-UPDATE- Evie heeft een paar geslaagde dates met Maddox gehad, hopelijk over 4 weken (rond 6 feb) een positieve drachtecho!

-UPDATE- Wij hadden al vroeg door dat Evie loops zou worden, onze Ollie reageerde rond kerst op haar maar nog geen uitvloeiing. Meestal heeft Ollie wel gelijk dus het was de dagen aan het afwachten. En ja hoor, ze startte snel daarna haar loopsheid en na een aantal keer progesteron testen had ze haar ovulatie (zondag 7 januari). Het duurt ong. 48 uur voordat de eicellen gerijpt zijn dus had een vlucht voor 2 dagen erna geboekt. We kwamen begin van de middag aan in Barcelona en eind van de middag hadden we een date met Maddox. Het was liefde op het eerst gezicht en de dekking ging soepel. Volgende dag gingen Evie en ik wat sightseeing doen in Barcelona en einde van de dag had ze weer een mooie date. Evie was op de luchthavens, tijdens de vlucht en in het hotel heel relaxed. Nu duimen draaien of het gelukt is!

Evie is onze tweede generatie zelf gefokte Bichonnetje. Ze is net zoals haar oma en moeder erg knuffelig en houdt van gezelschap. Maar ook zwemmen is een hobby van haar (wel met mooi weer hoor, ze is niet zo gek als onze Herders om een duik te nemen in de winter). Maar ook lekker racen en donderjagen met haar vriendjes Raquel en Ollie is ook een grote hobby van haar en als ze eenmaal ook rennen is ze net zoals speedy gonzales.

Evie is voor een Bichon ook best gehoorzaam, ze kan eigenlijk overal los lopen en komt graag terug voor een koekje. 

Evie is niet groot voor een Bichon, heeft rechte beenstanden en mooie zwarte pigmenten. In de show ring loopt ze ook graag door de ring te paraderen en doet ook haar uiterste best om mooi stil te staan met een vragende blik, heb ik nu mijn koekje verdient? 

Maddox is de aanstaande vader van het nest. Wij hebben hem ontmoet op de WorldDogShow in Geneve. Wat een gaaf reutje vonden wij hem, hij stond toen in de veteranenklas (8 jaar en ouder) en liep als een trein door de ring heen. Hij was toen op de show ook al erg vriendelijk. De eigenaresse woont in Barcelona dus voor de dekking zouden wij daar dan heen moeten. Geen probleem, ik had al eerdere ervaring met Gin om te vliegen naar de reu, kleine hondjes tot 8kg mogen mee als handbagage. 

Maddox heeft een mooie structuur vacht, mooi donker oog en zwarte pigmenten, stevige bouw met rechte benen en wat ook zeer belangrijk is, hij is heel vriendelijk en sociaal naar mensen en dieren. Net zoals Evie houdt hij van aandacht en knuffels.

Al met al denken wij een hele mooie combinatie tussen deze twee!

Er kunnen nog reserveringen aangenomen worden. 

Uitstapje met Evie

Maddox, de aanstaande vader!