Kamp. Ultimo Taien ''Timo'' - Flashing Jewel Quality Queen ''Ziva'' - Kamp. Flashing Jewel Crystal Clear ''Lola''
Bichon Frisé C-nest

Bichon Frisé C-nest

Geboren op 25 augustus 2022 1 reutje en 3 teefjes

279761610_757390535428890_3170325493765796472_n
Whitemantra Ivory White Thulip ''Samboss''
277297148_10158651793776778_4517098866074249385_n
Flashing Jewel Be Like Furby ''Gin''

Patella Luxatie: 0/0
Ogen: PRA/Cataract vrij
DNA geregistreerd

Vader: Hardy-Flap’s Arnbiorix of Eburones
Moeder: Aplause for Diamella Whitemantra

Junior World Winner’21
Tallinn Junior Winner’21
Estonian Junior Winner’21
Estland Jeugdkampioen’21
Hongaars Jeugdkampioen’21
Letland Jeugdkampioen’21
Baltic Jeugdkampioen’20
Tsjechisch Jeugdkampioen’20


Goed gekeurd door de kennelclub Letland 

Patella Luxatie: 1/1
Ogen: PRA/Cataract vrij
DNA geregistreerd

Vader: Manoir’s Read All About It
Moeder: Aphrodite’s Reflection Marilyn Monroe

Club Winster’21
Nederlands Kampioen

Goed voor de fokdoeleinden van de Pekingees en Dwergspanielclub en de EGCN

Update!

Wij wisten dat Gin in mei/juni loops zou worden dus ze werd strak in de gaten gehouden. Het grootste verschil met de Bichons en de Herders is (vind ik) dat de Herders aanzienlijk meer vloeien vanaf dag 1 en dus goed zichtbaar loops. Gin kreeg een iets dikkere vulva maar nog geen uitvloeiing en aangezien ze alleen als hond-zijnde in een gastgezin woont is het gedrag dan ook wat minder goed te peilen. Op woensdag 22 juni kreeg Gin dan toch haar eerste uitvloeiing en hebben we besloten dat Gin bij ons in huis zal komen zodat ik haar goed kan beoordelen qua gedrag en nar de dierenarts kan gaan voor de progesteron metingen. Toch maar voor de zekerheid op vrijdag de 24e progesteron laten meten voor een indicatie. 20 min later werd ik gebeld door de dierenarts, ze was al over haar ovulatie heen en ze moest die dag eigenlijk ook gedekt worden! Chippsss daar hadden we even niet op gerekend!

Gelijk KLM gebeld voor een vlucht, online was deze nog wel beschikbaar maar ik moet ook zeker weten dat Gin mee kan als handbagage. KLM weigerde om de hond mee in te voeren want dat moest minstens 48 uur van te voren aangevraagd worden, maar goed daar had ik geen tijd meer voor. Nogmaals uitgelegd maar ze konden niet garanderen dat het voor in de avond goed gekeurd was. De voerden de vlucht uit voor Air Baltic en dan moest ik maar hun bellen voor goedkeuring. Air Baltic gebeld en binnen 10 min was alles geregeld: retour vlucht met hond als handbagage was goed!

Dus alle spullen gepakt, snel de trein gepakt naar Schiphol en eenmaal daar een grote chaos met kilometers lange rijen voor de security. Ondertussen had ik al een sms gekregen dat de vlucht één uur vertraging had, gelukkig! Vol goede moed achterin de rij gaan staan en 2 uur later eindelijk bij de gate aangekomen. Gelukkig op tijd, we hadden nog een half uurtje speling voor dat ze gingen boarden.

De vlucht ging vlekkeloos en Gin was heel relaxed. Eenmaal op het vliegveld in Riga geland stond de fokker/eigenaar Ingrida op ons te wachten en is de dekking gelukt Met Samboss en Gin! Toen werd ik naar het hotel gebracht. De volgende ochtend hadden Gin en Samboss weer een goede dekking, gingen we met Ingrida en Samboss paar uurtjes sightseeing in Riga doen en daarna weer terug met het vliegtuig naar Nederland. 

We zijn weer een ervaring rijker en we hopen over 4 weken een mooie positieve echo te kunnen zien bij de dierenarts! Als de natuurlijk toelaat verwachten wij rond 26 augustus 2022 puppy’s van Gin en Samboss! 

Nadat wij Gin hadden laten testen op de ogen en knieën was de zoektocht langzamerhand gestart voor een geschikte reu. In tegenstelling tot de Herders valt dat niet erg mee met de Bichons in NL aangezien er weinig fokkers/dekreu houders zijn, dus dan zijn wij al gauw geneigd om in het buitenland te gaan zoeken.

In mei april 2022 was de Eurodogshow in Parijs, normaal komen daar altijd heel veel inschrijvingen van over de hele wereld. Dus zowel de Herders als Gin ingeschreven, uiteraard voor onze kennel presentatie maar ook een zoektocht naar een mooi reutje en hoe mooi is het om ze dan in het echt te bewonderen en de fokker/eigenaar aan te spreken.

We hadden inderdaad twee mooie reuen gezien waarvan een nog echt in de jeugdklas stond maar de ander was iets ouder en we waren verkocht aan hem. Zijn naam is Samboss en ook leuk contact gehad met zijn eigenaar/fokster. Het enige aandachtspuntje was: hij woont in Riga – Letland. Nou hebben wij wel vaker ver weg dekkingen gehaald maar Riga was dan toch wel het meeste verre van allemaal. 
Maar daar vonden wij al snel een oplossing voor: Gin weegt ietsje meer dan 5 kg en zij mag dan in principe mee als handbagage in het vliegtuig, en naar Riga vliegen is iets van 2 uurtjes. Prima te doen dus!

Samboss heeft een mooie maat als reu-zijnde, heeft een mooie dikke en witte vacht, staat recht op de benen, loopt heel soepel in zijn gangen, heeft heel mooi zwarte pigmenten en bovenal is hij super vriendelijk naar alles en iedereen. Hij is ietsje jonger dan Gin en heeft al veel (jeugd)kampioenstitels behaald. En naast zijn karakter en zijn uiterlijk heeft hij ook de perfecte gezondheidsuitslagen!