previous arrow
next arrow
Slider
Schipperke Oskar zoekt een gouden mandje

Schipperke Oskar zoekt een gouden mandje

Een aantal jaar geleden waren Mark en ik bij een bevriende Zwitserse Witte Herder fokker in Tsjechië op bezoek. Zij had ook een Schipperke van 1.5 jaar en ik zei toen tegen Mark ”goh wat een leuk hondje is dat zeg!”. Natuurlijk kende ik het ras de Schipperke wel van naam en van op de shows maar had ze nooit ”in het echt” meegemaakt. Mark kende ze van eerder wel van de Franse Speciale waar de Belgische Herders en de Schipperkes werden tentoongesteld en hij met zijn ouders met hun Groenendaeler daar destijds was. 
Dat ene bezoekje van dat leuke Schipperke hondje was mij altijd beetje bijgebleven en een jaar later bij een andere Zwitserse Witte Herder fokker die we bezochten had ook een roedeltje Schipperkes waren wij toch weer onder de indruk van het ras. Ze waren vriendelijk, sociaal, knuffelig, snel, mensgericht, gewoon een klein Herdertje met een stoer uiterlijk. Het idee om ooit eens een Schipperke aan te schaffen bleef toch wel erg kriebelen…

In het voorjaar 2021 ben ik naar Belarus gevlogen naar een bevriende fokker om een Zwitserse Witte Herder pup op te halen. Hij had ook 2 Schipperke teefjes waar hij veel mee obedience/frisbee/agility traint, showt en bij de oudste teefje 2 nestjes mee had gefokt. Ik verbleef ook bij de fokker en ik was ook weer gecharmeerd van het Schipperke ras, ondertussen dat ik daar, uiteraard erg blij, voor mijn Witte Herder pup was maakte ik foto’s en filmpjes van zijn 2 Schipperkes en appte dat Mark door dat ik echt wel ontzettend overtuigd was dat ik graag eens een Schipperke wilde! 
En zo kwam het, ik stond op de lijst voor een Schipperke van Sergei – kennel Incredible Dog – uit Belarus. Vanwege het jarenlange goede contact wat wij hebben en ik zijn 2 teefjes ook in het echt heb mogen ontmoeten en was ik ervan overtuigd dat ik er een pupje van wilde. 

Wij hebben Oliver Incredible Dog ”Ollie” van Sergei gekocht. Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft Belarus ook een benarde situatie en is het broertje van onze Ollie, Oskar, meegereisd naar Nederland toe.

Ollie en Oskar zijn per auto op 18 maart aangekomen in Nederland en voordat we een gouden mandje voor Oskar gingen zoeken hebben we de eerste weken even aangekeken wie en hoe Oskar is. 

Oskar Incredible Dog is geboren op 5 november 2021, hij is een natural bobtail, hij is gechipt, heeft een stamboom, voor en na de reis ontwormd, dierenartsverklaring dat hij gezond is van Belarus en van Nederland, heeft een paspoort van Belarus en van de EU – Nederland, heeft geldige entingen (puppy, cocktail en rabiës). Oskar heeft 2 ingedaalde testikels en een scharend gebit (op dit moment nog volop in de tanden wissel). 

Oskar kan los lopen, is gek op eten en dus makkelijk te trainen en te belonen, houdt van aandacht en knuffelen, is erg snel en behendig, reageert erg goed op zijn naam, hij slaapt in een bench, kan aan de lijn lopen, omdat hij zo mens gericht is kan je denk wel leuke dingen met hem doen zoals obedience en agility. 

Voor meer informatie kan je contact met mij opnemen.


Reageren is niet mogelijk.