previous arrow
next arrow
Slider
Trimsalon

Trimsalon

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 09.00 - 17.00

Pinnen?

Ja graag! Contant mag ook

Afspraak maken

Kan telefonisch, whatsapp of e-mail

Maatregelen i.v.m. Cornona virus

UPDATE

Helaas, ook alle trimsalons in Nederland zijn gesloten tijdens deze lockdown t/m 9 februari. Wij hebben in ieder geval wel nog goed nieuws gekregen dat wij alleen de urgente gevallen mogen trimmen onder de voorwaarde dat wij de hond moeten ophalen en netjes weer naar huis gaan brengen. 

De trimsalon is nog steeds open, weliswaar heb ik uiteraard wel maatregelen vanwege het Corona virus getroffen:

– De trimsalon blijft geopend tenzij de overheid anders beslist
– Bij het brengen en halen van de hond graag een mondkapje dragen
– Bij ziekteverschijnselen van mij wordt de afspraak geannuleerd
– Bij ziekteverschijnselen van de klant wordt de afspraak tijdig geannuleerd of een ander persoon met geen ziekteverschijnselen brengt de hond
– De klant blijft buiten tijdens het afgeven van de hond
– Er wordt vriendelijk verzocht alleen de hond te brengen en op te halen en geen lang contact in of rondom de trimsalon
– De deurklinken, deurbel en de pin automaat worden bij elke gebruik schoongemaakt
– De hond wordt weer op een afgesproken tijd of na een bericht opgehaald, komt u a.u.b. ook op dit tijdstip om contact met andere klanten te vermijden
– Er worden geen handen geschud
– Bij voorkeur liever alleen pin betalingen of via een betaalverzoekje

We gaan met zijn allen het beste ervan maken en blijf gezond!

Hondentrimsalon Roxanne Kort

Mijn ouders fokten en showden vroeger de Bichon Frisé dus ik was vanaf baby-zijnde al opgegroeid tussen de Bichons. Al op zeer jonge leeftijd zat ik al te ”tutten” met de honden en liep regelmatig met een borstel en een kam in mijn handen om ze te borstelen en te kammen. Daarna leerde mijn moeder hoe ik ze kon wassen en föhnen en vanaf mijn 12de mocht ik leren knippen op de niet-showhonden. 

Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze toch altijd ;). 

Ik heb altijd al gezegd ik word een hondentrimster zodat ik thuis kan werken, niets is handiger als je eigen baas bent. Ik wist ook al dat ik verder wilde in het ”hondenwereldje” en wilde een eigen lijn Zwitserse Witte Herders opzetten. Als eigen baas zijnde is dat natuurlijk makkelijk te combineren als ik weg moet voor een dekking in het buitenland of als er een teefje gaat bevallen. 

Ik heb mijn opleiding MBO3 dierentrimmen gevolgd aan de AOC Groene Welle in Zwolle. Deze was niet ABHB (vakvereniging voor hondentrimmers) erkend, maar de theorie en het praktijk gedeelte zijn exact hetzelfde als een ABHB erkende opleiding in Barneveld. Toch wilde ik een ”ABHB diploma” en 2 weken na het examen van de Groene Welle had ik ook nog examen gedaan op dezelfde onderdelen in Barneveld. Voor beide opleidingen was ik in een keer geslaagd in het jaar 2011, ik zie het maar als een extraatje ;). 

Ik mocht ook gelijk bij mijn twee verschillende stage adressen werken als ZZP-er, zo kon ik meer ervaring opdoen. Daarna heb ik nog 1.5 jaar gewerkt in de Ranzijn in Almere als hondentrimster in loondienst en in 2015 ben ik mijn eigen hondentrimsalon in Zwolle gestart wat ik nog steeds met veel plezier doe. 

In mijn trimsalon werk ik op ergonomische wijze, zo heb ik een elektrisch verstelbaar bad -en tafel. Zo kan ik op hoogte werken en is het voor de hond erg prettig dat hij een makkelijk in -en afstap heeft.

Ik werk alleen met professionele honden shampoo’s, cremespoelingen en andere producten. En voor iedere vachtsoort gebruik ik een andere shampoo, ook de honden met de gevoelige huid.

En verder zijn alle rassen en kruisingen van harte welkom, elke vachtsoort heeft zo zijn eigen werkwijze. 

Was en Blaas
(ontwollen)

Plukken

Knippen

Effileren/
uitdunnen/
inkorten

Scheren

Zie hier mijn Facebook pagina voor de foto’s en filmpjes van de getrimde honden.