previous arrow
next arrow
Slider
Tiyo

Tiyo

Flashing Jewel Grand Canyon

Afkomst: eigen fok
Eigenaar: M. Holbrouck
Geslacht: Reu
Vachtlengte: Langstokhaar
Geboortedatum: 6-11-2016

HD A
ED 0
Rug vrij
MDR1 +/+
DM N/N

Vader: Elite de l’Aige de la Tournelle
Moeder: Flashing Jewel Casualty of Love

Nederlands Jeugdkampioen’18
Nederlands Kampioen

Goed gekeurd door de RZWH

Tiyo komt uit onze G nestje, van Jewel en de Franse reu Elite. Wij wilde in eerste instantie een puppy uit deze combinatie aanhouden, maar Jewel gaf ons 2 puppy’s (1 reu en 1 teef). Omdat we van 1 reu en 1 teef niet kunnen ”kiezen/selecteren” hadden we besloten dat we voor beide pups leuke baasjes zouden vinden en de vader Elite nog een keer gaan gebruiken.
Maar laten die 2 pups nou echt uitgegroeid zijn tot leuke en mooie honden! Stiekem wel beetje balen dat ze als ”huishond” leven en niet verder in de showwereld wat gedaan wordt.
Toch de eigenaren van Tiyo eens benaderd om eens in te schrijven voor een showtje, als ze wilde kon ik hem wel uitbrengen enz. Zijn eerste show was in de puppy klas op de Kampioenschapsclubmatch van de RZWH en meneer werd gelijk beste pup van de show!
Omdat Mark en ik ook enthousiast waren over Tiyo zijn ontwikkelingen hadden we gevraagd of ik hem ook in de jeugdklas mocht uitbrengen.
In 4 shows werd Tiyo Nederlands Jeugd Kampioen en behaalde ook 4 CAC’S voor het Nederlands Kampioenschap. Nadat Tiyo de leeftijd heeft bereikt om NK te worden, weer ingeschreven op de Int. Show in Echt’19 en hij behaalde zijn Nederlands Kampioenschap!

Ondertussen is Tiyo ook geröntgend en heeft mooie scores voor zijn heupen en ellebogen en zijn rug is vrij van afwijkingen!

Op 30 juni 2019 is hij fokgeschikt bevonden door de RZWH. Tiyo staat ter dekking voor goedgekeurde en passende teefjes.

Tiyo is net zoals zijn moeder een vrolijke en enthousiaste hond met veel energie. Hij is sociaal naar mensen en dieren en heeft de grootste lol met zijn witte vriendinnetje Fame. Hij heeft mooi zwart pigment, een prachtige vacht en een mooie bouw. Hij vindt alles leuk wat je met hem onderneemt, kortom wij denken dat hij een mooi aanwinst is voor het ras 🙂